Diferența dintre România și Rusia

Nimeni nu poate contesta că Rusia este una dintre marile puteri ale lumii, iar că România, un biet stat de mărime medie ce se chinuie să supraviețuiască, se află la intersecția dintre UE, USA, Orientul Mijlociu și Rusia.

Dmitri Medvedev și Vladimir Putin au făcut rocade, s-au distrat și, în cele din urmă, președintele Rusiei se dovedește a fi întotdeauna în atenția lumii. Are și cu ce.

Radu Oncescu apare pe Facebook distribuind o imagine interesantă, imagine de la care pornesc articolul acesta:

putin si copilul

În continuare, venim cu varianta României, o variantă în care ascultarea și puterea de convingere nu se face cu vorbe, ci cu palme. Cunoscătorii știu despre ce vorbesc, dar imaginea tot merită adăugată, așa ca pixeli albaștri.

basescu-si-copilul

Este o diferență de vârstă și, probabil, cuvintele nu mai sunt chiar așa utile, mai ales în campanie electorală.

Revenind, vă invit la un exercițiu de imaginație: copii reprezintă viitorul țării. Astfel, peste câțiva ani, unii vor fi copleșiți de sechele. Traumele sunt create acum, o mare parte au fost realizate, motiv pentru care va dura ceva timp până la revenirea dintr-o criză eternă.

 

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!