Didier Drogba susține #AUEUYPII

Didier Drogba susține #AUEUYPII

În cel mai nou spot, fotbalistul ivorian îndeamnă persoanele din toată lumea, în special tinerii, să trimită idei celor 36 de „ambasadori” ai tinerilor de pe cele două continente, Europa și Africa, pentru a fi transmise mai departe șefilor de stat și de guvern prezenți la Summitul Uniunea Africană – Uniunea Europeană, precum și liderilor Uniunii Africane și Uniunii Europene.

În următoarele două săptămâni, așteptăm propuneri și idei la adresa următoare (link), soluții prin care să dezvoltăm și să inovăm cooperarea între cele două continente, la nivel de tineret și nu numai.

Așa cum spune și în clipul video de mai sus, în această perioadă lucrez împreună cu alți 35 de colegi din Europa și Africa pentru a găsi soluții pentru viitorul nostru comun, într-un program desfășurat sub auspiciile Uniunii Europene și Uniunii Africane.

Prioritățile noastre sunt educația și competențele, guvernanța și incluziunea politică, afacerile, crearea de locuri de muncă și antreprenoriatul, pacea și securitatea, mediul și schimbările climatice, cultura, artele și sportul. Alături de acestea, o serie de teme transversale sunt prezente: digitalizarea, migrația, genul și sănătatea.

Dacă ai idei specifice sau arii tematice cu impact asupra tinerilor (gândindu-ne la tineri ca persoane sub 35 de ani și nu numai), trimite-ni-le, iar noi le vom duce mai departe ca priorități la Summitul de la Abidjan de la sfârșitul acestei luni.

Dacă există curiozități despre #AUEUYPII (African Union – European Union Youth Plug-In Initiative), sunt aici (blog, email, Facebook, Twitter) să răspund.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *