Dictatura politrucilor (1)

Dictatura politrucilor

Secretar de stat în Ministerul Muncii, Tudor Polak, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare în 2010. Deși ocupă o funcție de demnitar public în statul român, într-o instituție cheie pentru buna funcționare a aranjamentelor societale, cetățenii au aflat acest punct din CV-ul secretarului de stat abia în campania electorală. Acesta va deveni deputat de Vaslui din partea PNL după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Vicepreședinte PNL la tineret în Vaslui în 2010, Cristian Turcu a fost condamnat în 2010 într-un dosar de trafic de minore. Trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de minore. A trecut între timp de la PNL la ALDE și a fost ales în Consiliul Județean Vaslui. Consilierul ALDE, partid transformat acum în PRO România, a fost numit în comisia Consiliului Județean Vaslui pentru protecţie socială, protecţie copii şi învăţământ.

După o săptămână în care autoritățile locale, beneficiind de libertatea oferită de la centru, s-au jucat cu focul, chiar dacă orașul Sibiu era la 11 la mie cazuri, șeful Direcției Județene de Sănătate Publică Sibiu și-a dat demisia. Aceasta vine în momentele în care este carantinat orașul, deși acest lucru trebuia făcut de vreo lună. Dar despre ce carantină vorbim? Nu se aplică peste weekend, căci începe abia de luni. Slujbele de înmormântare se fac cu 20 de persoane. Supermarketurile se închid în anumite zile ale săptămânii.

Bacăul face referendum anti-COVID-19. Referendumul, un instrument al populiștilor, vine în situația în care se moare la coada de așteptare la ATI. Iar în loc de măsuri, populiștii care condus Bacăul după alegerile locale din 27 septembrie au spus că vor întreba populația dacă dorește măsuri suplimentare pentru limitarea răspândirii virusului. Nu știm dacă virusul numărul voturile sau așteaptă precum judecătorii rezultatul alegerilor înainte de a-l condamna pe Dragnea, dar referendumul este inutil. Până pe 6 decembrie, vor mai muri și alții; iar în această criză municipalitatea băcăuană are bani de dat pe campanii electorale în locul de măști și ventilatoare. Măsuri suplimentare, dar fără coerciție, cum este formulată motivarea, îmi amintește de slujbele religioase făcute împotriva virusului. Municipiul Bacău este condus de o coaliție formată din USRPLUS și PNL.

Mai este un loc liber la ATI în Cluj, dar primarul municipiului reședință de județ, fostul prim-ministru Emil Boc, spune că nu ia în calcul carantinarea municipiului Cluj-Napoca. 9 la mie cu două săptămâni în urmă de realitatea infectărilor la nivelul actual ar trebui să elimine această formulare din discursul politic mioritic, dar se pare că nimic nu sperie complicii virusului, nici în locurile unde te-ai putea aștepta la mai multă responsabilitate.

Ce prostii mai aprobă Parlamentul? Conform parlamentarilor, funcția de arhitect-șef să poată fi ocupată și de persoane fără studii de licență în domeniul arhitecturii sau urbanismului. Altfel spus, arhitectul-șef să poată fi o persoană pusă politic care să nu aibă habar de bazele domeniului pe care îl dirijează. Din fericire, președintele Iohannis a trimis legea înapoi pentru reexaminare.

Guvernul Orban vrea să înființeze Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Înființarea acestui directorat ar trebui făcut cu aprobare parlamentară, fiind un subiect extrem de sensibil, dar se pare că nimic nu poate opri Guvernul din acest demers, nici măcar faptul că motivația proiectului nu are treabă cu proiectul în sine. Secretarul general al Guvernului spune că „peste 43.000 de specialiști IT au plecat din România pentru a lucra peste hotare, iar alți 6.100 de specialiști IT lucrează online din țară”, instituția propunându-și, printre altele, să sprijine retenția acestor specialiști IT. Este o doză serioasă de analfabetism politic în lipsa vreunei legături între instituția propusă și argumentele aduse pentru susținerea propunerii.

UDMR a găsit secretul problemelor de mediu din România. Într-o inițiativă legislativă, Uniunea dorește o altă culoare pentru plăcuțele de înmatriculare; „propune evidenţierea în trafic a vehiculelor prietenoase cu mediul prin aplicarea de plăcute distincte”.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *