DEV.PLAY, prima conferință dedicată industriei de Game Development

DEV.PLAY, prima conferință dedicată industriei de Game Development

Giganți ai industriei de gaming își vor da întâlnirea la București în luna septembrie în cadrul primei conferințe din industria game development din România – DEV.PLAY. Aceasta va avea loc între 26 și 27 septembrie 2016. Ubisoft, EA, Gameloft, Samsung, Tilting Point și Keyworkds Group se află printre numele mari care sunt aduse de Romanian Game Developers Association la această conferință a dezvoltatorilor de jocuri.

Alături de aceste companii, vor fi prezenți la București și o serie de personalități din domeniu, dintre care amintesc:

DEV.PLAY

  • Ian Livingstone, cel care s-a ocupat de lansarea europeană a jocului Dungeons & Dragons și care a fost co-autorul seriei de gamebookuri Fighting Fantasy. A jucat un rol important în lansarea unor fancize de succes, printre care și Lara Croft: Tomb Raider. Pe lângă contribuția semnificativă la dezvoltarea industriei de gaming, Ian Livingstone a jucat un rol extrem de important și în integrarea informaticii ca materie de studiu în sistemul educațional al Marii Britanii;
  • Scott Humphries, care până în luna iulie a acestui an a ocupat funcția de Executive Producer în cadrul Disney Interactive și care a ajutat la crearea unor titluri precum Star Wars Uprising sau Frozen Free Fall;
  • Mihai Pohonțu, românul care a făcut carieră în companii internaționale precum Electronic Arts, unde a ocupat funcția de General Manager EA Romania. Acum, el este vicepreședintele Samsung Emerging Platforms.

Mai multe detalii despre conferință sunt disponibile pe dev-play.ro. Biletele aflate în oferta early bird pot fi achiziționate până pe 31 august de pe site-ul conferinței.

În cadrul evenimentului, vor avea loc diferite paneluri, sesiuni de informare și workshopuri pe teme de interes din gaming printre care VR, AR, mobile gaming, e-sports, dar și despre importanța acestui sector de activitate.

Industria de gaming din România

Ce înseamnă industria de gaming din România?

  • venituri generate de peste 140 de milioane de euro în 2015;
  • aproximativ 7.000 de locuri de muncă în peste 50 de studiouri românești;
  • o gamă largă și dinamică de servicii oferite.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.