Despre Vocea României

Cum spuneam, aseară am urmărit pentru prima dată show-ul difuzat de Pro TV. Recunosc că am fost surprins de calitatea acestuia, deoarece mă așteptam ca, în mare parte, să fie un show penibil, tipic românesc ( să nu credeți că tipic românesc înseamnă penibil, chiar dacă formatul emisiunii este cumpărat din străinătate).

A câștigat Ștefan Stan ( parcă așa îl chema ). La mulți ani! ( Deși eu credeam că alt Ștefan va câștiga: Hrușcă; dovezi: 1, 2, 3, 4, 5 ). Eu, unul, sunt sătul de poveștile în care fiecare spune că va dona câștigul nu-știu-cui. Sunt șanse mici să se întâmple așa ceva, însă la cei mai slabi de înger ( da, nu am folosit expresia în contextul potrivit ) s-ar putea să funcționeze: un vot în plus, încrederea câștigată.

Toți cei patru finaliști s-au descurcat minunat. Au avut niște melodii de legendă. Ceea ce nu mi-a plăcut a fost faptul că au cam exagerat câteodată. Și ce înseamnă exagerat? Au vrut prea mult să se descurce cu melodiile unor legende: Queen, Frank Sinatra, Andrea Bocelli etc.

Hastagul #vocearomaniei a fost super obosit ( referitor la asta, mi-am pierdut și vreo trei urmăritori din cauza celor aproape 150 de tweet-uri lăsate cu ocazia primului moment când am văzut Vocea României ).

Sunt o mulțime de comentarii la adresa câștigătorului dintre care amintim: procentul voturilor, menționarea cazului umanitar, ( el, Smiley, Cosmote). Referitor la Ștefan Stan, acesta a avut parte de un parcurs în care nu a fost eclipsat, când i-a venit rândul să cânte, de alte persoane, cum s-a întâmplat cu ceilalți: Loredana, Călin de la Voltaj, Pepe, Marius Moga, Horia Brenciu…

S-a descurcat, iar melodia My Way a fost interpretată excepțional. Este doar părerea mea. Acum spectacolul s-a terminat. Pro TV a făcut un show de zile mari ( X-Factor nu există; aș compara Vocea României cu MegaStar ), a reușit să atragă publicul și în același timp a lăsat loc de speculații ( la fel cum s-a întâmplat și cu Românii au talent ). Va urma și sezonul al doilea cândva. Cert este că nu mă voi mai uita pentru că Vocea României nu este și vocea mea. Punct.

Concluzia: Un show bun. Nimic mai mult.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Despre Vocea României”

  1. Mereu m-am intrebat ce este acela “ler”.Mi-am satisfacut,intr-un fel,curiozitatea intrand pe dexonline.ro.
    “LER interj. Cuvânt care apare ca refren în colinde, cărora le dă un anumit colorit eufonic. [Var.: léroi, léroloi, lérui, lérului interj.] – Probabil lat. [Ha]llelu[iah, Domine]. ”
    Bun,acum sa inteleg ca acest cuvant a fost introdus pentru prima data de Hrusca?Nu prea m-a lamurit explicatia lor!

Comments are closed.