Despre aventura candidaturii pentru alegerea reprezentanților FSP

Fiind în anul I, am zis să mă implic și să rezolv câteva din marele probleme cu care se confruntă SNSPA-ul și, totodată, să ofer un exemplu asupra a ceea ce înseamnă reprezentativitate studențească. Aceasta a fost motivația care m-a împins să candidez pentru locurile disponibile în Consiliul Facultății de Științe Politice și Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Nu am fost ales, însă acțiunea merită povestită.

Câteva minusuri în organizarea alegerilor

După ce am torturat organizatorii alegerilor, adică Liga Studenților CAMP, cu întrebări, am trecut la treabă, la completat formularul și, ulterior, la depunerea acestuia. Îmi pregătisem cât de cât campania, dar au fost câteva aspecte care m-au împiedicat să mă evidențiez mai mult. Unul dintre motive a fost metodologia organizării alegerilor, un document care avea o serie de minusuri: documentele necesare pentru înscriere (nu cer neapărat un plan, dar cred că o scrisoare de motivație ar fi fost necesară, nu numai cererea și copia după cartea de identitate), modul de vot (eu, unul, consider că votul multiplu prezintă o serie de dezavantaje). Totodată, dezbaterea mi-a lăsat un gust amar. Cum este posibil să fie mai mult candidați prezenți decât votanți, iar aceasta să fie publică cu mai puțin de 20 de ore înainte?

Cunoșteam mai mult de jumătate din candidați

Desigur, referitor la dezbatere, problema este modul în care au fost organizate în liceul la care am fost și în Consiliul Național al Elevilor, când astfel de momente erau foarte importante.  Tot vorbind de Consiliul Național al Elevilor, mă bucur că aproape jumătate din candidați i-am cunoscut cu câțiva ani în urmă, în această structură. Cu alți colegi cu care am candidat, am făcut cunoștință în cadrul Parlamentului Tinerilor. Lumea este mică.

Vineri au avut loc alegerile. Urmăream cu suspans actualizările referitoare la situația alegerilor, fiind plecat la Festival Internațional de Film Documentar, Diaporamă și Fotografie „Toamna la Voroneț”. Credeam că la o facultate de științe politice, interesul pentru alegerea reprezentanților ar fi fost mai mare, dat fiind amalgamul de soluții pentru unele situații. M-am înșelat.

Sumarizând alte aspecte ale campaniei electorale, în momentul publicării metodologiei nu am mai continuat campania, rezumându-mă prezentarea unor direcții strategice și a unor obiective. Am avut parte și de atacuri la persoană în lipsa unor contraargumente valide și, neașteptat, nu mă așteptam să mi se spună să aștept să trec din anul I pentru că nu cunosc problemele adevărate sau că ar trebui să îmi caut obiective mult mai mărețe decât alegerile din cadrul Facultății de Științe Politice.

Câștigul major: plusuri la motivație

Acesta este articolul pe care îl promiteam acum câteva zile. Este motivant să să fii studentul din anul I cu cele mai multe voturi pentru Consiliul Facultății de Științe Politice, chiar dacă nu ai avut suficiente voturi, în condițiile unui număr impresionant de candidați. Inițiativa există, implicarea la fel, ceea ce înseamnă că vor fi trei ani frumoși.

Felicitări reprezentanților aleși!

Felicit organizatorii, mai exact Liga Studenților CAMP, un proiect aflat la început de drum, studenții care și-au dorit să se implice și, mai ales, actualii reprezentanți ai studenților Facultății de Științe Politice (Consiliul Facultății: Lucian Pamfile, Luiza Dumitru, Marisoiu Valentin; Senat: Lucian Pamfile, Vlad Bujdei Tebeica)! Succes în mandatul pe care îl dețineți! De asemenea, apreciez studenții care au mers la vot, indiferent de alegere făcută.

*sursă imagine © Brad Calkins | Dreamstime.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.