Desființați Ministerul Sănătății!

Desființați Ministerul Sănătății!

Trec ani, trec zeci de ani, iar Ministerul Sănătății nu rezolvă niciuna din marile probleme naționale.

De la nosocomiale și acces la servicii de sănătate de bază la Euthyrox, de la dezastrul de management al spitalelor publice la reglementările din domeniu, Ministerul Sănătății a devenit o piedică în calea dezvoltării durabile. Mai rămâne să vedem că vine și cu poziții antivaccin și ajungem într-o situație în care organizația are un nume și activitate opusă. De ani de zile are 16 persoane în organigramă responsabile de monitorizarea și implementarea spitalelor regionale, dar activitatea se mișcă cu pași de melci. Pregătirea adecvată a normelor și comunicarea lor lasă de dorit și mor oameni din acest motiv.

Este evident că cei aflați la conducerea Ministerului Sănătății, politic și administrativ, sunt pe lângă ceea ce înseamnă administrarea unui sistem național, gestionarea unor programe publice sau a unor politici de sănătate, să nu mai vorbim de managementul schimbării sau planurile de control și monitorizare a părților din acest sistem.

Astăzi, vedem cum Ministerul Sănătății, la moartea unei persoane din cauza corupției din sistem, transmite o poziție mai fundamentalistă decât a bisericilor, făcând din Biserica Ortodoxă Română o organizație progresistă. Pur și simplu fenomenal. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății nu a fost capabil nici să prezinte probleme care au dus la acest deces. Iar problema nu este nouă.


Vedeți articolul pe PressOne.ro: Cum ajungi să mori în România dintr-o întrerupere de sarcină pe bani puțini, https://pressone.ro/cum-ajungi-sa-mori-in-romania-dintr-o-intrerupere-de-sarcina-pe-bani-putini

imagine: Pixabay

P.S.: Evident că nu înțeleg desființarea instituției, ci a organizației curente, alături de restructurare și reformare.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *