Declarații inacceptabile ale campaniei PSD pentru prezidențiale

Declarații inacceptabile ale campaniei PSD pentru prezidențiale

Fostul ministrul al muncii, Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD de Dolj, a avut un mesaj inadmisibil la adresa președintelui Klaus Iohannis, luând în derâdere suferința a milioane de oameni în timpul Holocaustului.

Într-o declarație susținută la Antena 3, în data de 16 noiembrie, deputatul PSD de Dolj a transmis că  „Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare” (News.ro).

Comparația dintre discursul candidatului penelist la prezidențiale  și imaginea lagărului de concentrare este nepotrivită contextului, oferind o imagine inacceptabilă față de ororile secolului trecut. Mai mult, nu este o temă de folosit într-o dezbatere prezidențială între doi candidați angajați în sprijinirea valorilor europene.

Campania electorală a social-democraților a ales calea toxică și anti-democratică, lansând mesaje care nu au nicio legătură cu valorile social-democrate, ci cu un discurs extremist, la limita unei confruntări electorale civilizate.

Până acum, candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, nu a avut nicio reacție față de declarațiile șefului de campanie, neexprimându-și dezaprobarea față de limbajul folosit de responsabilul cu campania sa electorală. Lipsa unei reacții pe această temă, la care adăugăm lipsa nerecunoașterea transmiterii de informații false de liderii PSD, confirmă aprobarea acestei strategii toxice de către conducerea PSD.

La fel ca în turul al doilea din 2014, PSD confirmă îndepărtarea de standardele comunicării electorale, alegând, în locul programului electoral propus și în locul unei libere dezbateri, folosirea și banalizarea ororilor trecutului pentru dezinformarea publicului cu privire la intențiile contracandidatului.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *