De ce proiectele private nu sunt suficiente

De ce proiectele private nu sunt suficiente

DexOnline.ro este unul dintre cele mai utile proiecte din online românesc și vine cu o valoare adăugată clară în ceea ce privește conținutul disponibil și modul intuitiv în care îl prezintă. În acest moment, are 773.578 de definiții disponibile, ușurând activitatea de căutare a persoanelor care au nevoie de informații de acest tip.

Cu toate acestea, câteva episoade recente arată de ce este bine să fie și activitatea sectorului public/de stat în oferirea acestor informații: nu pentru că nu ar fi de calitate sau pentru că nu ar face față cerințelor, ci pentru unele decizii ale proprietarilor s-ar putea să nu corespundă interesului public, deși vin cu un scop nobil în spate.

  • în februarie 2017, cuvântul zilei la un moment dat fusese „lichea”, alăturându-i-se în perioada protestelor un îndemn la protest;
  • în martie 2017, în timpul simulării evaluării naționale, definițiile unor cuvinte au fost înlocuite în timpul simulării.

Mai avem de învățat un pic despre ceea ce înseamnă responsabilitatea publică, dar sunt sigur că în timp ne vom maturiza.

carti masina de scris typewriter
sursa imagine: vintage books>|Shutterstokc.com

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *