CSR Toyota

Dupa o lunga lista de site-uri in care am cautat informatii despre CSR, am reusit sa imi fac o idee . Acum pot spune cam ce inseamna.

In primul rand, CSR reprezinta initialele de la Corporate Social Responsability, mai pe romaneste, modul in care o companie contribuie la imbunatatirea societatii.

Toyota, unul dintre cei mai importanti producatori de automobile la nivel mondial, a adoptat o politica prin care incearca sa contribuie la modernizarea societatii actuale prin diverse metode.

Nu vreau sa vorbesc mult despre ceea ce reprezinta CSR, despre acest ghid de etica pentru ca ma voi indeparta prea mult despre subiectul privind propunerile de inovatii CSR . Cateva link-uri ajutatoare pentru persoanele doritoare de informatii :

  1. Toyota CSR Concepts
  2. Toyota.ro – un loc unde veti gasi cateva detalii privind politica de protectia a mediului

Inainte de a incepe cu descrierea propunerilor mele, tin sa precizez cateva initiative Toyota pentru protejarea mediului : crearea unor autoturisme hibrid cum ar fi Prius si cum ar fi donarea acestei masini Asociatiei MaiMultVerde. De asemenea, nu voi uita de responsabilitatea sociala, ca dovada am acest link, de unde am aflat de contributia acestei companii prin ajutorarea bunei dezvoltari a proiectului “Fiecare Copil in Scoala” al Asociatiei Ovidiu Rom.  De aici rezulta implicarea de ceva timp a companiei Toyota in activitatea sociala din Romania.

Mai jos voi prezenta cateva propuneri realiste si acceptabile CSR. In urma unor astfel de actiuni, Toyota va mai beneficia de mai multa publicitatea, responsabilitatea sociala putand fi utilizata si ca o unealta de marketing, iar societatea va castiga bunuri materiale si financiare pentru o mai buna dezvolatare. De asemenea, responsabilitatea pentru protejarea mediului este unul dintre cele mai importante lucruri pentru Toyota , tinand cont de ultimele modele aparute pe piata.

Sprijinirea activitatilor sportive

Oamenii obisnuiesc sa priveasca si sa participe la activitatile sportive din diverse motive, principalul fiind distractia. In Romania, competitiile sportive ( diferite de fotbal) sunt aproape necunoscute pentru sponsori, dar si pentru o buna parte din public.

Sprijinirea tinerelor talente ale Romaniei

Imi pare rau sa spun, dar in Romania sunt foarte multi tineri care , din pricina slabelor posibilitati financiare, nu au sansa sa isi croiasca un drum mai bun. O serie de burse oferite de Toyota sau concursuri pe diverse teme marca Toyota, ar putea ajuta o parte din aceste sperante.

Imbunatatirea traficului

Nu propun constuirea de autostrazi sau asa mai departe pentru ca nu este indatorirea acestei companii fata de oameni sa faca acest lucru, dar consider ca nistre traininguri cu privire la siguranta in trafic ar fi mai mult decat utile.  Oamenii vor aprecia aceste lucruri, tinand seama ca viata are prioritate.

Ajutorarea institutiilor de invatamant

Am observat deja firme care sponsorizeaza diverse evenimente din cadrul institutiilor de invatamant si care nu cer altceva decat un spatiu in incinta pentru amplasarea reclamelor.  In felul acesta au de castigat atat companiile, cat si institutiile de invatamant si, in mod indirect, elevii.

Mai sus am prezentat doar cateva metode din posibilitatile ( destul de multe, dar care nu imi vin in gand acum) prin care Toyota poate contribui la dezvoltarea societatii.

Am lasat doar cateva initiative si este posibil sa nu fi deschis ochii sa vad adevaratele probleme ale societatii, dar ajutoarea tinerilor si a institutiilor de invatamant reprezinta un pas mare pentru societate. Este o investitie pentru viitor, caci mea mai mare problema a umanitatii este chiar omul.

Articolul este scris pentru SuperBlog 2010, proba nr. 26

Sponsor : Toyota

Nume proba: propuneri de inovatii si proiecte CSR Toyota

2 Replies to “CSR Toyota”

Comments are closed.