Corupția în baronatul de Sibiu: cazul containerelor

Corupția în baronatul de Sibiu: cazul containerelor

Apar din ce în ce mai multe dovezi despre jaful generalizat din timpul pandemiei COVID-19. Ultima anchetă deschisă de Direcția Națională Anticorupția, abia după ce a fost schimbat managementul instituțiilor de sănătate din Sibiu, privește tot sistemul de sănătate. Subiectul cazului este o investiție de aproximativ 1,2 milioane de euro în achiziția de containere, finanțată de Consiliul Județean Sibiu.

Ne amintim că Sibiul a fost într-o situație absurdă în care orașul era necarantinat deși ajunsese la 11 la mie rata de infectare, cu un potențial incredibil de multiplicare a răspândirii virusului. Practic, decidenții politici trecuseră viețile oamenilor pe plan secund. Încă nu știm de ce s-a ajuns în acea situație în care orașul președintelui era scutit de carantinare în timp ce alte orașe din țară, la rate mult mai mici, era pe bună dreptate în carantină.

Rămâne de văzut dacă la final va fi o sentință, dar amintesc acest caz pentru că am avut discuții similare despre containere la Neamț, cu un spital modular finanțat de județele Iași și Neamț cu probleme semnificative de proiectare. Au mai fost și relatări despre condițiile inumane din spitalele COVID-19, inclusiv cele apărute între timp.

Redau două fragmente din știrea transmisă de Digi24:

„Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii COVID-19 de la Sibiu, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul DNA. Procurorii anticorupție de la Alba Iulia au deschis un dosar penal şi au solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în curtea căruia au fost amplasate containerele, a declarat luni directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

“Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a declarat directorul SCJU Sibiu, lt. col. Constantin-Marinel Vlase, potrivit Agerpres.”

Rămâne un subiect de urmărit. Nu doar la Sibiu, ci și în alte părți.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *