Corona-titluri în presa internațională (VII)

Corona-titluri în presa internațională (VII)

Coronavirusul pare subiect al trecutului. Rămâne de văzut cum este administrată această perioadă. Belgia, Spania și Regatul Unit au cele mai multe persoane decedate raportate la milionul de locuitori. În termeni absoluți, Statele Unite, Regatul Unit și Italia ocupă top-treiul numărului de victime.
Pe prima pagină din NY Times, avem știrea că „toate cele 50 de state au început redeschiderea într-un anummit grad”, evident cu diferențe de la stat la stat. Vedem și noutățile din știință: „un nou venit în cursa pentru vaccinul pentru coronavirus: speranța”. „Cercetătorii sunt din ce în ce mai optimiști că un vaccin poate fi produs în timp record. Un prototip al unui vaccin a protejat maimuțele de coronavirus, spun cercetătorii. Sunt două fraze de primă pagină. Revista New Yorker are pe prima pagină titlul „Ne va face coronaivirusul să regândim încarcerearea în masă?” 

Din Le Monde, aflăm că autoritățile fac apel la prudență în ajunul weekendului Învierii. În Franța, coronavirusul a depășit 28.000 de morți.
Secțiunea de decriptaj urmărește „ostilitatea” prezidențială americană între Trump și Obama
În Bretania, forțele de ordine au intervenit pentru e evacua o serie de locuri frecvent vizitate, unele plaje fiind închise. Le Figaro mai spune că Esplanada Invalizilor a fost, de asemenea, evacuată, iar weekendul Învierii se anunță sub înaltă supraveghere.  Și despre vechile jocuri
Din Le Point, aflăm cronica planului de sănătate care va fi prezentat de guvern.
Turul al doilea al alegerilor municipale franceze, întrerupt după valul de coronavirus, ar putea avea loc la finalul lunii iunie.  În Liberation, mai nimic privind coronavirusul. Nu înseamnă că nu sunt știri, ci că mai degrabă discuția este despre alte subiecte. De exemplu, mai multe materiale privind apelul la crearea unui nou impozit pe avere
În Italia, Repubblica are prima pagină anunțul capturii succesorului lui Baghdadi la conducerea ISIS.  Nu puteau lipsi știrile despre Calcio pe prima pagină. 
Lucrătorii străini pentru sistemul național de sănătate din Regatul Unit îl acuză pe Boris Johnson de „înjunghiere” pe fondul măsurilor discriminatorii față de condițiile oferite britanicilor din sistemul național de sănătate. Un studiu pe hamsteri arată că măștile funcționează și că acoperirea gurii și nasului pot limita distribuirea virusului cu până la 75. Independent are o secțiune de primă pagină privind săptămâna de conștientizare privind sănătatea mintală. Cum „anxietatea revenirii” va avea impact asupra vieților cu măsurile de relaxare.
Un reportaj din New York arată cum se desfășoară campaniile electorale în umbra coronaivirusului
Pericolul oamenilor înfometați până la moarte este mai mare ca pericolul virusului” este un citat dintr-un interviu publicat de Der Spiegel, ediția internațională, cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.
sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *