Corona-titluri în presa internațională (VI)

Corona-titluri în presa internațională (VI)

4,15 milioane de cazuri de infectări cu COVID-19 confirmate la nivel global, peste 280.000 de morți.  Statele Unite domină topul mortalității – aproape 80.000. Belgia domină topul la suta de mii de locuitori: 75.
Disneyland Shanghai s-a redeschis, desigur cu măști.
În politica internă americană, Donald Trump acuză statele că se redeschid prea greu. Doar că, dincolo de divergențele de etapă, statele au libertate aproape totală în SUA pe acest subiect.
OMS îndeamnă la „vigilență extremă” la ieșirea din izolare. 
Comitetul Permanent al Adunării Populare Naționale se va reuni într-o sesiune pe 18 mai în Beijing. A treia sesiune anuală a Adunării va începe în Beijing pe 22 mai.  În același timp, 12 experți medicali ai Chinei merg să sprijine Zimbabwe în lupta împotriva COVID-19. 
19 oameni au murit după o altă eroare a armatei iraniene în timpul unui antrenament.
Statisticile britanice confirmă profilul morților COVID-19: mai degrabă bărbați în ocupații elementare. Dar minime cunoștințe îți spun de ce profilarea este relevată în acest caz. 
Politico Europe ne atrage atenția asupra unui sondaj online cu respondenți germani. 77% din respondenți consideră China ca având o vină pentru virus, iar 34% consideră că are o vină semnificativă. În Franța, Consiliul Constituțional validează legea prin care este prelungită starea de urgență sanitară. 

Și aflăm și două recorduri pozitive în timpul pandemiei. Italia are pentru prima dată în două luni mai puțin de 1.000 de oameni la terapie intensivă. 
Iar fostul președinte francez Valery Giscard d’Estaing, ajuns la 94 de ani, are un dosar deschis în urma unui denunț pentru agresiune sexuală
Africa de Est nu se confruntă doar cu coronavirusul, ci și cu o puternică invazie de lăcuste de deșert

Iar FAZ, pe lângă situația frontierelor din Schengen de pe prima pagină, discută și despre dezbaterea privind dronele militare, vechi subiect delicat în politica de apărare germană. 
Desigur, mai sunt și alte teme. Pericolul coronavirusului merge mai departe. Este importantă respectarea măsurilor de distanțare și igienă.
newspaper
sursa imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *