Corona-titluri în presa internațională (IV)

Corona-titluri în presa internațională (IV)

Este sâmbătă, iar titlurile din presa internațională par adaptate momentului săptămânii. De exemplu, pe lângă anunțul depășirii a 20.000 de morți în Regatul Unit, The Times are pe prima pagină știri precum: cum să fii fericit, dorința în lockdown sau cum tinerii suedezi dansează la distanță pe fondul fricilor crescute despre un pas greșit în fața virusului fatal.

Chiar dacă este o publicație pro-guvernamentală, acest lucru nu înseamnă că se face preș în fața celor aflați la putere. De câteva zile, pe prima pagină, avem o acuză despre modul în care guvernul britanic încerca să respingă reportajul Sunday Times despre eșecul participării prim-ministrului în ședințele comitetului național de criză. The Times descrie „kremlinească” această reacție și probabil vor continuă căci este vorba de o problemă fundamentală de control democratic.


DW ne anunță că numărul de decese global a depășit 200.000 din cauza COVID-19. În același timp, aflăm de proteste în Berlin și Stuttgart în fața restricțiilor guvernamentale. Totodată, aflăm că pădurile sunt din ce în ce mai populare în aceste vremuri de distanțare socială.

În prima plan, DW aduce un elogiu adus Angelei Merkel: „Coronavirusul și Germania: De ce lumea se uită la Angela Merkel”. 

Haaretz ne aduce aminte că săptămâna trecută Iranul a avut prima lansare militară spațială – Gărzile Revoluționare au pus încă un satelit pe orbită.  După răspunsul la coronavirus, despre care am amintit într-unul dintre articolele precedente, ministrul israelian al sănătății anunță că își va da demisia. Totodată, Ministerul Sănătății anunță că pentru ușurarea restricțiilor va urmări mai puțin de 300 de noi cazuri pe zi. 
Euronews ne anunță că poliția germană a arestat peste 100 de persoane în timpul protestelor anti-lockdown. De asemenea, de la Geneva, aflăm că Organizația Mondială a Sănătății avertizează împotriva pașapoartelor de imunitate. Avem de gând să scriu un articol despre cât de periculoasă este această idee.

Câteva titluri despre muzică atrag atenția, de la vara fără festivaluri (și pierderile economice) la muzica live în vremea post-coronavirus.
De asemenea, Franța limitează drastic vânzarea de produse din nicotină în magazine și farmacii, iar vânzările online au fost interzise pe fondul unui studiu interpretat prost în media.
newspaper
sursa imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *