Corona-titluri în presa internațională (III)

Corona-titluri în presa internațională (III)

Pe prima pagină, Washington Post, cotidianul deținut de șeful Amazon, amintește că Casa Albă recunoaște că programul de împrumuturi pentru IMM-uri nu mai are fonduri, iar legislatorii nu au putut ajunge la un acord pentru finanțarea sa.  Iar în privința șomerilor, SUA a ajuns la 22 de milioane, eliminând câștigurile obținute în acest domeniu în ultima decadă .
Tot în SUA, COVID-19 a aproape a ajuns principala cauză a morții, cu câteva sute de victime mai puțin de bolile de inimă, depășind cancerul și bolile respiratorii cronice. Într-o zi, va fi prima. Vezi graficul.
În Franța, epidemia a făcut aproape 18.000 de morți. Europa, în total, depășește 90.000 de decese din cauza COVID-19.  Le Figaro subliniază peste 753 de noi decese în ultimele 24 de ore în această țară.  Într-un alt articol, sunt decriptate cele mai urâte surprize ale COVID-19

Daily Mail anunță prelungirea lockdownului cu încă cel puțin trei săptămâni.
Mai mult, aflăm dintr-un sondaj că 80% dintre britanici nu se simt în siguranță să se întoarcă acum la normal.  Plus materiale informative despre lockdown.
Ediția internațională din The Guardian amintește că un milion de teste vor fi puse la dispoziție în Africa, în timp ce numărul global de morți raportate depășește 140.000. 
Pe prima pagină, EU Observer anunță planurile Facebook de a contribui la soluționarea „infodemiei” de pe platformă, în contextul în care rețeaua socială a eșuat în a limita dezinformările referitoare la coronavirus.  Iar în Germania, jumătate din refugiați din taberele germane au fost testați pozitiv la COVID-19. Din Euronews, aflăm de zborurile charter spre Regatul Unit din România cu muncitori sezonieri.  Dar și despre experiențele șocante ale supraviețuitorilor coronavirusului. 
Ediția internațională din Der Spiegel are un material despre „trezirea” Wuhanului după 76 de zile de lockdown
sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *