Corona-titluri în presa internațională (II)

Corona-titluri în presa internațională (II)

La Londra, noi vedem criza sistemului național de sănătate (NHS), unde nu sunt testați lucrătorii din sănătate aflați în prima linie în lupta cu coronavirusul (The Times).  Prințul Charles, depistat pozitiv cu coronavirusul, transmite un mesaj de speranță națiunii și îndeamnă locuitorii „să privească către timpurile mai bine care vor veni”.
Daily Mail are pe prima pagină un grafic cu evoluția deceselor. Titlul: „Regatul Unit suferă un nou record de morți din cauza coronavirusului cu 563 de morți și 4.324 de cazuri în ultimele 24 de ore – numărul total de victime ajunge la 2.354 cu aproximativ 30.000 de britanici cunoscuți ca infectați”. Continuă cu mesajul Prințului Charles, a cărui stare de sănătate e vizibil afectată, și cu critica adusă de Donald Trump lui Boris Johnson pentru răspunsul catastrofic la criza COVID-19.
El Mundo scrie despre acuzele serviciilor de informații americane față de China pentru ascunderea severității COVID-19. El Pais are pe prima pagină avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății de a detecta de urgență cazurile asimptomatice pentru a evita răspândirea virusului.
În Franța, prim-ministrul Eduard Filip și ministrul Sănătății Olivier Veran au fost audiați de Adunarea Națională mai bine de trei ore privind răspunsul la criza coronavirusului. „Sfârșitul izolării fără dubiu nu se va face pe criteriul dintr-o dată, peste tot și pentru toată lumea, a indicat Eduard Filip” – Le Monde.
Les Echos urmează tot relatările de la audiere și același mesaj. Mai aflăm bilanțul din Franța: 509 decese suplimentare în ultimele 24 de ore.
Reuters încearcă să răspundă la întrebarea „Cum Europa a ajuns în criza coronavirusului”, în condițiile în care în urmă cu o lună guvernele asigurau în toate direcțiile că sistemele lor de sănătate sunt pregătite. Mai avem și harta cu cazurile pozitive și decesele din Statele UNite – peste 200.000 de cazuri confirmate și peste 4.500 de morți la 1 aprilie.
Din AFP, aflăm că peste 900.000 de persoane au fost infectate pe plan global.
Iar Angela Merkel spune că este prea devreme să ne gândim la relaxarea restricțiilor (DW). „O pandemie nu intră în vancață”, spuse cancelarul german, avertizându-și compatrioții să nu călătorească cu ocazia sărbătorilor pascale.
Mai aflăm și de o scădere record a numărului de victime cauzate de conflictul din Siria în luna martie: puțin peste 100 de civili și-au pierdut viața în războiul din Siria în martie, cel mai mic număr de civili omorâți de la începutul războiului din 2011, majoritatea omorâți de regimul de la Damasc.
stiri noutati
sursa imagine: Lawrey / Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *