Consultare publică privind evaluarea rotunjirii uniforme pentru plățile în numerar în euro

Consultare publică privind evaluarea rotunjirii uniforme pentru plățile în numerar în euro

Până pe 11 ianuarie 2021, Comisia Europeană desfășoară o consultare publică privind noua inițiativă privind regulile de rotunjire pentru plățile în numerar în euro. Găsiți chestionarul online aici. Consultarea este deja în curs.

Despre ce este vorba?

Potrivit reglementărilor UE privind monedele euro, instituțiile UE ar trebui să examineze periodic utilizarea diferitelor valori nominale ale monedelor euro sub aspectul costurilor și al acceptării de către public.

Această evaluare va analiza dacă este nevoie să se introducă o regulă pentru rotunjirea plăților în numerar la cei mai apropiați 5 cenți. O astfel de regulă ar putea duce la eliminarea treptată a monedelor de 1 și 2 cenți.

Opțiunile care vor fi prezentate se vor baza pe rezultatele rapoartelor anterioare ale Comisiei și pe consultările planificate.

De asemenea, până pe 26 octombrie, este deschis și formularul privind transmiterea observațiilor de evaluare inițială a impactului privind foaia de parcurs a acestei inițiative. Acest lucru se poate face aici.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *