Consiliul Naţional al Elevilor condamnă acţiunile de discriminare din rândul liceenilor din Covasna

Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile de discriminare desfăşurate de  elevii și de cadrele didactice aparţinând minorităţilor naţionale  față de eleva româncă Sabina Elena din judeţul Covasna, acţiuni care contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului.

Consiliul Național al Elevilor consideră că este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colț și amenințată de către colegii ei care aparțin unei minorități naționale, profesorul diriginte și chiar conducerea școlii pentru faptul că a “îndrăznit” să poarte o banderolă cu tricolorul României!

De asemenea, este jignitor  faptul că pe teritoriul României, cetăţenii români de etnie română sunt persecutaţi pentru că promovează însemnele naţionale garantate de către Constituţie şi de idealurile revoluţiei din 1989. Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă către toate instituţiile statului român de a se sesiza şi de a opri şi sancţiona conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea Naţională, a identităţii naţionale şi a statului de drept.

Consiliul Naţional al Elevilor recunoaşte minorităţile naţionale existente pe teritoriul României şi susţine dreptul acestora de a-şi păstra, dezvolta şi exprima  identitatea etnică, culturală, lingvistică şi religioasă în condiţiile legii statului roman, fără a afecta sau leza identitatea naţională a românilor, idealurile, limba şi cultura strămoşească.

“Nu vom permite ca acest caz să fie trecut cu vederea. De vreme ce conducerea școlii şi Inspectoratul Școlar Județean Covasna nu au luat atitudine în acest sens, Consiliul Național al Elevilor va începe o serie de demersuri pentru a a atrage atenția instituțiilor responsabile asupra comportamentului nejusticat şi ilegal al cadrelor didactice şi al colegilor reprezentanţi ai unei minorităţi naţionale. Vom face o sesizare, atât la Ministerul Educației Naționale, cât și la Consiliul pentru Combatere a Discriminării pentru a fi luate măsurile necesare unor asemenea abuzuri.”-a declarat Iulia Miron, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Mai sus, găsiți integral comunicatul trimis de Consiliul Național al Elevilor referitor la situația delicată creată. Suntem în România, există o Constiuție care trebuie respectată, indiferent de etnia noastră. Din nefericire, puțin înțeleg asta. Pe de altă parte, nu trebuie să ducem naționalismul la extreme. Trebuie să avem grijă să respectăm drepturile omului.

Atitudinea anti-românească manifestată este o eroare, una care se așterne peste eșecul relațiilor diplomatice română-maghiare. Rezultatul? Vom vedea.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.