Coincidențe și „nepotism” în USR

Coincidențe și „nepotism” în USR

I. Nepotism

Integritatea este discutabilă în USR, având în vedere modul în care se iau deciziile și se alocă funcțiile și locurile. După congresele cu ușile închise, USR a pus pe primul loc pe listă la Senat pe lista de candidați pe socrul vicepreședintelui USR, Clotilde Armand, respectiv tatăl președintelului Comisiei de Arbitraj  a USR.

Dovezi:

  1. Conducerea Uniunii Salvați România;
  2. Componența Comisie de Arbitraj;
  3. Candidați Călărași pentru Senatul României.
puzzle
sursa imagine: puzzle / Shutterstock.com

II. Coincidențe

Pe 10 decembrie 2016, cu o zi înainte de alegeri, aflam că masterplanul Centurii Bucureștiului va fi făcut de Egis, companie franceză care este reprezentată în România de Clotilde Armand, vicepreședinte USR, fiind un studiu de 300.000 de euro, finanțat în baza unui acord între Ministerul Fondurilor Europene și Banca Europeană de Investiții. Strategia cu studii de prefezabilitate și studii de fezabilitate este veche ca metodă de încurajat participarea în diferite acțiuni a unor grupări apropiate politicului.

Coincidența face că până la depunerea listelor de candidați pentru parlamentare, ministrul Fondurilor Europene fusese Cristian Ghinea, ulterior candidat al USR la Camera Deputaților pe Municipiul București, poziția a doua după Nicușor Dan. Tot coincidența face ca nevoia unui nou studiu să fie apărut în timp ce pe postul de consilier al prim-ministrului Cioloș pe infrastructură să fie un tânăr fără experiență formală în domeniu, Cătălin Drulă. De pe postul de consilier al lui Cioloș, a ajuns pe listele USR, fiind ales deputat. Culmea e că a fost singurul candidat expediat de la București la Timiș pe o poziție eligibilă pe liste.

Altă coincidență privind USR face ca o persoană decidă să vină în România și să renunțe la carieră, să participe la protestele de la Colectiv, să se strecoare printre tehnocrați, să fie numită în vreo trei consilii de administrație, să își facă campanie cu imaginea de la protestele de la Colectiv, să intre în USR direct pe loc eligibil, iar acum să fie deputată.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!