În China, informațiile ajung mai târziu

Autoritatile chineze sunt, de asemenea, preocupate cu eliminarea poluarii urbane, dupa un val de probleme grave cauzate de smog, insa au recunoscut ca in mediul rural exista grave probleme de mediu cauzate de contaminarea industriala a solului si a apei si de utilizarea in exces a pesticidelor si a ingrasamintelor.

Ideea principală este că cea mai mare populație din lumea a ajuns să își dea seama, mult mai târziu destul restul, că încercarea de accelerare a agriculturii și industrializarea fără a te gândi la sustenabilitatea acțiunilor tale pot reprezenta două probleme majore în viitor.

Degeaba ai resurse (și o problemă majoră legată de populație), dacă nu gândești strategic. Desigur, relaxarea importurilor este inevitabilă. În curând, vom asista la un declin. Ciudat, URSS-ul și-a primit reformele și s-a salvat un pic. România lui Ceaușeșcu construia palate, dar realitatea pentru populație era una crunta.

Au trecut mai bine de douăzeci de ani, situația nu este aproape identifică, dar nu te poți dezvolta în momentul în care nu ai apă, aer și mâncare.

*info via Calea Europeană și HotNews

P.S.: Este ingenios să nu vezi în fața ta în oraș din cauza poluării și să îți setezi ca punct strategic poluarea rurală.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

4 Replies to “În China, informațiile ajung mai târziu”

  1. Permite-mi sa te contrazic: chinezii au fost primii care au tras semnalul de alarma transmis de catre apicultori ( mesaj ignorat in prezent de catre europeni ) si care au livezi in care polenizarea se face manual de catre oameni cu betisoare ( in lipsa insectelor ). Nu te lasa indus in eroare de stiri redactate in baza unei documentari superficiale.

    1. De la apicultura, la intreaga agricultură este un drum destul de lung :)
      Nu ma las indus in eroare, dar poluarea chiar este o problema in numeroasele lor orase (industriale, ce-i drept, dar care au oameni).

  2. Problema poluarii nu este un subiect nou de discutii la ei, ci dimpotriva. Ca si la noi, cei din administratie se lasa mai greu convinsi, dar … oamenii de rand respecta natura mai bine ca noi europenii. Ti-am spus – fac polenizare cu betisoarele / sunt regiuni in care se construieste doar cu materiale de constructii biodegradabile (pamant, lut, stuf, lemn) etc

Comments are closed.