Cealaltă imagine a Guvernului Dăncilă

Cealaltă imagine a Guvernului Dăncilă

 1. Viorica Dăncilă, prim-ministru:  „Această ţară trebuie condusă de către cei aleşi, nu de către cei numiţi! Prin urmare, guvernul va răspunde pentru oportunitatea deciziilor sale exclusiv în faţa celor aleşi, adică exclusiv în faţa coaliţiei majoritare. Cât timp voi fi prim-ministru, nicio altă instituţie, niciun alt centru de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de făcut.”
 2. Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice: „Dacă e acuzat de corupţie (notă: funcționarul public), poate fi transferat la alt loc de muncă, dar un proces poate dura câţiva ani şi dacă la final se decide că e nevinovat? El are familie, copii, cu ce îi întreţine? Din punct de vedere uman, cum să spui de un om care e doar acuzat să-i spui pleci acasă, nu mai ai servicu, salariu, nimic? El nu mai are familie?”
 3. Carmen Dan, ministrul afacerilor interne: „Cred că am atins anul trecut obiectivele din programul de guvernare şi de aceea spun că vom continua să ne facem treaba bine. În afară de obiectivele asumate, este nevoie să analizăm şi să ţinem cont şi de o prioritate legată de modul de funcţionare a ministerului. Am simţit că este nevoie de schimbarea unei paradigme, în sensul de a fi pregătiţi proactiv, să acordăm o importanţă mai mare prevenţiei, în aşa fel încât să nu ajungem în situaţia să gestionăm doar situaţiile de criză. Modul în care ne-am organizat activ anul trecut a avut în vedere punerea accentului pe prevenire şi am încercat să limităm situaţiile de criză.”
 4. Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale: „Răspund pentru ceea ce fac şi am emoţii ca să nu greşesc, iar emoţia aceasta vine din răspunderea conştiinţei mele profesionale. Tot timpul am fost atent să nu greşesc, tot timpul am emoţia lucrului bine făcut, mă străduiesc şi dacă le fac cu emoţie şi dacă şi rezultatul este bun cu atât mai mult mă emoţionez şi îngăduiţi-mi să vă mai dau răspunsuri
 5. Valentin Popa, ministrul educației naționale: „Am avut întotdeauna absolvenţi extraordinari care au plecat în străinătate. Este păcat cu umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate.”
 6. Dănuț Andrușcă, ministerul economiei: „ Deci voi face tot ce-mi stă în putințe pentru dezvoltarea economiei românești. Dar un rol important va avea, pentru în cadrul economiei, îmi cer scuze, ca sunt emoționat. O a doua propunere și susținere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă. Dar noi locuri de muncă mai bine plătite! O a treia, un al treilea obiectiv[…] O a treia viziune este pentru susținerea … tuturor producătorilor.”
 7. Lucian Șova, ministrul transporturilor: „Nu sunt dintre cei care vor fi sau au fost conduși de către subordonații lor, iar acest lucru este deja știut la Ministerul Transporturilor și este deja probat la Ministerul Comunicațiilor.”
 8. Sorina Pintea, ministrul sănătății: „Am venit să rămân în Guvern. Să fac treabă, să muncesc. Am venit să schimb mentalităţi, să fac ce ştiu mai bine: să muncesc.”
 9. Ioan Deneș, ministrul apelor și pădurilor: „Pădurile virgine şi cvasi-virgine sunt ca o familie în care străbunicii, bunicii, copiii, nepoţii şi părinţii sunt împreună. Pădurile virgine sunt acele păduri în care nu s-a mai intervenit de către om prin exploatări şi alte operaţiuni în ultimii aproximativ 100 de ani, iar cele cvasi-virgine cele în care nu s-a mai intervenit în ultimii 300 de ani. ”
 10. Nicolae Burnete, ministrul cercetării și inovării: „Nu ar fi rău să ne gândim la creşterea vizibilităţii ştiinţifice. România are cercetători deosebiţi, prin granturi pentru publicare de articole, în bandă roşie, în bandă galbenă, granturi susţinute, granturi de mobilitate, am putea să venim în zona în care să ne facem cunoscuţi.”
 11. Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni: „o mare dorinţă din partea românilor de pretutindeni – şi anume aceea de a avea un muzeu propriu al lor.”

M-am oprit la unsprezece miniștri, evidențiind diferite neadecvări ale acestora cu funcția pe care o ocupă, de la analfabetism funcțional și demagogie la lipsa de pregătire în domeniu, distragerea atenției de la subiectele reale, lipsa oricărui plan și necunoașterea principiilor de bază ale unei democrații funcționale.

Mulțumim, Iohannis!

sursă imagine: presidency.ro

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *