Câteva recomandări de pe Coursera

Câteva recomandări de pe Coursera

Liberalizarea relativă a pieței cunoașterii și accesul tot mai facil la informații permite utilizatorilor de internet din toată lumea să descopere noi lumi și să își dezvolte cunoștințe, atitudini și chiar competențe.

M-am uitat în catalogul cu cursuri disponibile pe Coursera pentru a afla ce este nou și ce poate fi interesant pentru diferite grupuri. Sunt cursuri în limba engeză și am zis, de data aceast, să fac o selecție cu cele care încep în perioada următoare din categoria „cultură și civilizație”.

Încep cu recomandarea unui curs despre Revoluția Franceză, unul dintre momentele marcante în istoria umanității. Cursul este oferit de Universitatea din Melbourne și cuprinde capitole despre cauzele revoluției, conflictele sociale, reconstrucția Franței, criza primei republici, sfârșitul revoluției și impactul global al acesteea. Link: The French Revolution.

Se estimează că India va depăși China în multe privințe în următoarele decenii, motiv pentru care este bine să avem câteva informații despre provocările cu care se confruntă societatea indiană. Tot Universitatea din Melbourne oferă un curs în privința Indiei contemporane, urmărind istoria contemporană pre-1947, politica de după independența formală, liberalizarea economică a economiei indiene, arta tradițională, Ramayana, politica de gen și politica externă. Link: Contemporary India.

Fundamentele unei dezbateri despre preistoria Bibliei și scopul acesteeas sau despre viitorul politic al Bibliei sunt oferite de un curs oferit de Emory University. De la regatele Israelului și Iudeii și influența culturilor egiptene și mesopotamiene la contextul apariției proiectului biblic și relevanța politică a sa. Link: The Bible’s Prehistory, Purpose, and Political Future.

Universitatea Nanjing oferă un curs despre cultura chineză și China contemporană, introducând studenții în fundațiile civilizației chineze, conceptele de bază care ghidează filosofiile și religiile chineze, literatura și arte și câteva elemente de societate precum educația, gastronomia, media, turism, sărbători și altele. Link: Chinese culture and contemporary China.

sursa imagine: online courses/Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.