Câte zile din an îți fură statul român?

Câte zile din an îți fură statul român?

Nu ar trebui să ne mai mirăm că britanicii au ales să părăsească Uniunea Europeană, chiar dacă e, în practică, o mișcare proastă. Europa continentală colectează multe state. Surprinzător, mai puține zile muncesc nordicii față de o parte din central-estici pentru a-și plăti taxele.

Anual, statul român „fură” 174 de zile lucrătoare de la fiecare persoană care lucrează din România, zilele acestea fiind folosite strict pentru a acoperi plata taxelor. 174 de zile lucrătoare în condițiile în care sunt 255 de zile lucrătoare în România. 
 
România este pe locul al VIII-lea în UE în privința celor mai multe zile în care oamenii muncesc pentru a-și plăti taxele.
zile plata taxe
sursa grafic: POLITICO Europe
 
Conform cercetătorilor de la Institutul Economic Molinari, taxele reprezintă, în realitate, 47,62% din veniturile unui român.
un euro
sursa: Institutul Economic Molinari, 2016
 
Un angajator trebuie să cheltuiască 1,76 euro, fără TVA, pentru ca un angajat să primească 1 euro.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Câte zile din an îți fură statul român?”

  1. Numai atat? Sa vedem mentiunea unde scrie ca nu include TVA-ul. Si sa adaugam alte taxe si accize. Sunte mai rau decat sclavii sau iobagii din trecut.

Comments are closed.