Câtă încredere putem avea în propunerea de prim-ministru a PSD?

Câtă încredere putem avea în propunerea de prim-ministru a PSD?

Miercuri, 28 decembrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, și co-președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au venit cu propunerea de prim-ministru a președintelui Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

haos
sursa imagine: chaos/Shutterstock.com

Ca cetățean, însă, am câteva întrebări referitoare la încrederea pe care o putem acorda acestei propunerii.

  1. Ce încredere putem acorda unei persoane care publică selectiv informațiile din CV-ul public? Exemplul domnului Grindeanu de pe site-ul Camerei Deputaților este următorul: publică stagiile și studiile efectuate în afara țării, dar uită să le adauge în CV și pe cele efectuate în țară. HotNews.ro relata în septembrie 2015 că în 2013 Sorin Grindeanu „a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii”. CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților este neactualizat în ultimii trei ani, nefiind amintit acest program.
  2. Ce încredere putem acorda unei persoane care ar trebui să acționeze în interes public, care ar trebui să fie preocupată de România, care la prima întrebare adresată de jurnaliști la prima ieșire publică în calitatea de propunere de prim-ministru, nu numai că nu răspunde la întrebare, dar începe spunând că este „bănățean”? Prima sa declarație a lui Sorin Grindeanu a fost „Eu sunt bănățean, nu ard etapele, și am primit votul colegilor mei. Vom vedea în zilele următoare cum se vor desfășura lucrurile”, deviind de la întrebarea jurnalistului, iar la întrebarea la care trebuia să răspundă a răspuns președintele PSD.
  3. Ce încredere putem acorda unei persoane care pare mai degrabă să se ocupe de strategia de promovare a Serviciului Român de Informații, justificând necesitatea legilor Big Brother, adică motivând limitarea drepturilor și libertăților fiecărui cetățean în numele securității naționale. Legile Big Brother sunt neconstituționale și un atentat la adresa drepturilor omului, iar propunerea PSD-ALDE de prim-ministru promovează aceste legi, conform unui articol DCNews.ro.

Închei aceste semne de întrebare uitându-mă la Antena 3, o emisiune lipsită de spirit de investigație și de întrebări dificile. După 15 minute, în platou fiind și propunerea de prim-ministru, am asistat doar la un dialog între Dragnea și Gâdea.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!