Când Guvernul României este incapabil să facă un amărât sistem de monitorizare statistică privind COVID-19

Când Guvernul României este incapabil să facă un amărât sistem de monitorizare statistică privind COVID-19

Am atașat două capturi de ecran (disponibile în materialele publicate de stiripersurse.ro si stirileprotv.ro) .

Vedem clar lipsa capacității analitice și de monitorizare de la nivelul Guvernului României, din punctul central al monitorizării situației COVID-19. Culmea este că într-o țară normală, în baza acestor informații, ar trebui să fie luate deciziile, cu bună credință, în interes public, reducând riscurile pentru cetățeni. Despre bunavoință și interesul public nu discutăm, deoarece cazul UNIFARM, ca prim-exemplu, a arătat că acestea nu există.  Despre capacitatea analitică, vedem că nu există nici măcar aceasta.

În patru zile vedem că se vindecă aproximativ 45.000 de oameni în România. Este absurd, dar sistemul a fost prost gândit și neîmbunătățit în primele șase luni de pandemie. Mai vedem că nu s-a infectat nicio persoană din peste 4.000.000 de români aflați peste graniță. Din nou, este absurd și, ținând cont de cazurile de români de infectare comunitară din multe state europene, imposibil practic.

Dar comunicarea publică arată că totul este bine și se produc minuni peste noapte. Nici măcar nu era o sarcină complicată, putea fi făcută de mulți copii de clasa a opta.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *