Camere video la fiecare intersecție

Camere video la fiecare intersecție

Reglările de conturi ca în filmele din secolul trecut par să fie o realitate în mai multe județe din țară.

După șicanări în trafic și o urmărire de zeci de kilometri, un bărbat a fost împușcat de mai multe ori într-o vineri seara în propria mașină. Unele surse, conform Ziarului de Vrancea, spun că ar fi vorba de o reglare de conturi.

La mai bine de 24 de ore de la eveniment, în pofida unei știri șocante, de interes național, autoritățile nu au reușit să identifice criminalii, chiar dacă au fost făcute filtre încă de vineri seara. Mai mult, aceștia vor fi dificil de identificat ținând cont de condițiile crimei.

Apar câteodată întrebări dacă autoritățile din zona de aplicare a legii au instrumentele necesare pentru a-și desfășura treaba în condiții optime, având în vedere provocările din ce în ce mai mari. În Statele Unite, un astfel de incident ar fi fost soluționat rapid, cu camere la toate intersecțiile, și, mai nou, cu planuri pentru folosirea dronelor pentru sprijinirea forțelor de ordine.

Astfel de cazuri arată că este nevoie de introducerea unor camere video de precizie în zonele de intersecție, cu vizibilitate nocturnă, pentru a sprijini aplicarea legii în condiții optime astfel încât să fie asigurată siguranța cetățenilor.

Desigur, este nevoie inclusiv de respectarea unor măsuri privind respectarea confidențialității, dar cu o dezbatere serioasă pe o astfel de politică publică și cu un stat de drept funcțional, aceasta va fi o problemă minoră. La fel, este nevoie de o prognoză asupra costurilor unui astfel de sistem național, întrucât vor fi o serie de costuri considerabile, atât pentru echipamente, cât și pentru formare, mentenanță și evaluare periodică. Totodată, trebuie avut în vedere că nu vor putea fi introduse peste tot, ci va fi nevoie de o prioritizare.

Introducerea camerelor video la fiecare intersecție este o idee, însă pe termen lung s-ar putea să ofere beneficii în ceea ce privește asigurarea siguranței cetățeanului.

sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *