Cabinete separate pentru esențialii din Parlamentul României

Cabinete separate pentru esențialii din Parlamentul României

Newsweek.ro arată că una se vorbește, alta se face, chiar și atunci când vorbim de pandemia COVID-19 și zecile de mii de vieți aflați în joc. Pentru cei care nu știu, săptămâna aceasta va fi atinsi și pe hârtie pragul de 20.000 de decese cauzate de SARS-COV-2 în România. Astăzi sunt 19.588.

Ce spun cei de la Newsweek.ro este că poți să ai și un scandal public, iar ministrul să se jure că nu fură (a se înțelege fără vaccinări preferențiale), căci tot la preferențiale se ajunge:

„La 20 ianuarie, medicul Șerban Rădulescu, directorul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă (CMDTAMP), instituție a Academiei Române, a scris Camerei Deputaților, propunând să trimită cadre medicale la cabinetele din Parlament pentru a vaccina anti-covid “personalul Parlamentului“.

Propunerea sa a fost aprobatătă fără discuții, în pachet cu multe alte decizii, în ședința din 1 februarie a Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Această măsură a fost luată în plin scandal legat de vaccinările preferențiale, în defavoarea celor vulnerabili.” – Newsweek.ro

Cei vulnerabili sunt, evident, pe ultimul loc. Dacă mai adăugăm și modificările anunțate de coordonatorul campaniei de vaccinare privind livrarea mai multor vaccinuri județelor cu rata de incidență mai mare, atunci este și mai grav. Nu ai teste, nu ai rată de incidență mare, iar de acum nu vei avea nici vaccinuri.

Cum spunea o cunoștință, probabil nu mai pot de râs decidenții români când citesc știri precum cea din Peru, în care în decurs de câteva săptămâni miniștrii pentru sănătate și afaceri externe și-au dat demisia pentru că s-au vaccinat înaintea categoriilor prioritare. De altfel, și președintele peruvian s-a ars cu vaccinarea prioritară, chiar dacă era cobai la testare, cântărind în destituirea sa.

Ministrul peruan de externe, Elizabeth Astete, şi-a anunţat demisia duminică, după ce şi-a recunoscut “marea greşeală” de a se fi vaccinat împotriva COVID-19 în ianuarie, înaintea categoriilor prioritare, notează AFP, preluată de Agerpres.

“I-am prezentat preşedintelui ţării scrisoarea de demisie din funcţia de ministru de externe”, a făcut cunoscut ea pe Twitter. Demisia i-a fost imediat acceptată de preşedintele interimar Francisco Sagasti. Este al doilea ministru din guvernul peruvian, după cel al sănătăţii, care a demisionat în cadrul acestui scandal. – HotNews.ro

Este drept că Peru este înaintea României la capitolul „democrației”, chiar dacă sunt mai săraci, cam cum am fi fost dacă nu intram în Uniunea Europeană.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *