Bucurați-vă de haosul din educație. Era în programul de guvernare

Bucurați-vă de haosul din educație. Era în programul de guvernare

Întreg sistemul educational este la pământ de aproape două luni pe fondul deciziilor ministeriale și guvernamentale. Fără perspective realiste de revenire la normal. Educația a milioane de copii este afectată, nu mai adăugăm alte milioane de persoane afectate indirect în lipsa unui plan. În realitate, va fi mai bine de jumătate de an din viața acestor persoane pierdută, nu doar dată peste cap.Iar soluții eficiente nu vor veni prea curând.
 
Singura instituție publică de cercetare în educație din România independentă și cu capacitatea de a furniza propuneri de politici fundamentate a fost deființată luna aceasta. De ce a fost desființată? Spus corect politic, vendentă împotriva deciziilor bazate pe cercetare. A rezistat epocilor Văcăroiu, Năstase și Boc, dar i-a apus steaua în noiembrie 2019 sub Orban. Cum a rezultat? Niște băieți și fete de la partid au trecut asta în programul de guvernare propus de prim-ministru și votat de majoritate de moment din Parlamentul României.
 
Bucurați-vă de haos, de populism și de vreo 15.000.0000 de luni cumulate de educație ale copiilor pierdute.
 
Informații suplimentare:
 
imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *