Brain… problems, solutions, fitness

Despre BrainFitness o să vă vorbesc. Puteți afla foarte multe lucruri interesante despre modalitatea prin care noi putem să ne antrenăm anumite abilități de-a lungul vieții cu câteva click-uri.  În continuare, vă voi scrie despre importanța practicării brain fitness-ului. Este vorba de răspunsul la întrebarea „de ce?”, una dintre cele mai complicate și, totodată, cea care oferă cele mai mari satisfacții.

Echilibru între creier și inimă, între minte și corp

De ce Brain Fitness?

Pentru că trăim într-o lume în care a doua șansa este de cele mai multe ori doar o iluzie, avem nevoie să fim performanți și să dăm ce avem mai bun pentru a reuși din prima. Pentru asta, avem nevoie de toate bateriile încărcate, atât pe plan fizic, cât și psihic. Este nevoie să ne antrenăm creierul și mai ales anumite abilități, deoarece sunt esențiale într-o lume rapidă și performantă.

Putem să ne antrenăm memoria, atenția, autocontrolul, estimarea, luarea deciziilor, multitaskingul. Este bine, acest lucru fiind dovedit chiar științific. Unul dintre motive este cel enunțat în paragraful anterior. Suntem forțați de împrejurări să fim eficienți. Mai mult, avem nevoie de abilitățile enumerate ca de aer.

În viața de zi cu zi, suntem puși față în față cu alegeri. Avem, de cele mai multe ori, date incomplete, motiv pentru care trebuie să estimăm. Memoria reprezintă un plus pentru a aduce alte informații în acel moment, în acel loc, iar luarea deciziilor joacă rolul decisiv. Suntem suma alegerilor pe care le facem.

Scriu acest articol pentru că am ales între a viziona o serie de fotografii, a pierde timpul pe Facebook și a-mi tasta ideile.  După cum vedeți, ultima alegere a fost luată. O serie de factori ce pot fi antrenați au avut un impact, dar a fost și o decizie de moment. Luarea deciziilor este un proces complex, mai ales dacă te afli într-o poziție de conducere a unei organizații sau dacă ai de organizat un eveniment în zilele următoare. Toți din jurul tău te presează și tu trebuie să îndeplinești așteptările și, totodată, evenimentul să nu aibă de suferit. Managementul luării deciziilor este cheia.

Este sau nu este bun multitaskingul? O întreagă dezbatere este aprinsă în jurul acestui subiect. Acum câteva zile am vizionat un clip pe TED.com (Ideas worth spreading) legat de ineficiența multitaskingului. Corect, multitaskingul poate fi dăunător în exces. Să nu uităm că poți să antrenezi această abilitate și să fii chiar eficient prin intermediul acestuia folosit într-un mod adecvat.

Despre atenție nu mai avem ce să discutăm. De ce? Pentru că știm cu toții că este esențială, atât pentru noi, cât și pentru fiare. Nu vom ajunge prea curând să fim niște supraoameni din punctul de vedere al dobândirii unor calități ce ating perfecțiunea, însă societatea ne forțează să fim atenție. Te-ai gândit vreodată că cel ce este în fața ta poate fi cel care îți fură geanta? Ai fost atent și ai surprins semnalmentele acestuia? Aceasta va fi prima întrebare când vei fi nevoit să contribui la realizarea portretului robot al hoțului.

Cu toate aceste calități suntem înzestrați, însă mileniul al III-lea ne forțează să venim cu completări, să fim mai performanți. Pentru asta trebuie să ne antrenăm, să ne formăm. BrainFitness-ul este soluția prin jocurile și exercițiile pe care le oferă.

Îl las pe Napoleon să vă convingă: