Big Brother în educație. În clasă

Big Brother în educație. În clasă

China este printre liderii cercetării în domeniul inteligenței artificiale (AI), cu unele dintre cele mai scumpe companii din domeniu și cu investiții pe măsură. î

SenseTime este unul dintre cele mai valoroase startupuri din domeniu, aplicațiile dezvoltate regăsindu-se și în activitatea regimului politic. Unii spun că au o valoare de piață de 3 miliarde de dolari, ei spun că valorează peste 10 miliarde.

Programul contribuie la continua dezvoltare a celui mai mare sistem de supraveghere din lume și, probabil, inclusiv tu s-ar putea să fii în motoarele de recunoaștere folosite. Programele de supraveghere prin recunoaștere facială inteligentă sunt printre principalele servicii dezvoltate, cu aplicații utile în domeniul securității și siguranței. Vezi link.

Am trecut recent prin anunțul testării acestui sistem într-o școală din China, în care sistemul de recunoaștere facială urmărește elevii care nu sunt atenți la predare, prelucrează datele obținute astfel și alertează profesorul. Trei camere care văd întreaga clasă sunt folosite, iar sistemul identifică comportamentul elevilor (ridică mâna, se ridică, stau în bancă, se întind, etc.) și expresia lor facială. Astfel, poate fi îmbunătățită predarea la clasă, dar și participarea elevilor și a studenților.

Mecanismul nu este lipsit de critici având în vedere că, totuși, este vorba de unul de supraveghere permanentă, folosite recunoaștere facială și corporală pentru toată lumea, însă este automatizat.

 

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.