Bani pe net: Pepeni

Mi-am propus acum mult timp să ajung cu categoria “Bani pe net” în primele rezultate oferite de Google. Voi continu astăzi cu o nouă modalitate de a face bani, testată de mine când aveam vreo 10 ani: comerţul cu pepeni.

Activitatea este o modalitate de a obţine câţiva bănuţi vara, în luna august. Vă duceţi cu o maşină ( găsiţi voi o modalitate de a obţine una: furaţi, împrumutaţi, o folosiţi pe a voastră etc.) şi mergeţi spre câmp, spre un loc unde ştiţi că se fac pepeni.

De acolo, cumpăraţi cel puţin 1000 de kilograme  ( 10 bani kg, 1 tonă se cumpără cu 100 RON). Vă întoarceţi sau mergeţi într-un loc unde puteţi să îi vindeţi, după bunul plac: 40 bani, 50, 60 bani kilogramul). Luăm varianta cea mai ieftină: 40 bani.  1000 kg vândute înseamnă 400 RON. Să zicem că nu a fost maşina voastră şi că a fost un drum foarte lung. Aşadar, scădem 200 RON din cei 400 pentru transport şi mâncare, 100 preţul iniţial. Rămân 100 RON. Ăsta cică e profit. Mai plătiţi nişte taxe ( dacă sunteţi cetăţeni responsabil) şi vă va rămâne şi vouă vreo 50-60 RON.  Asta e în cel mai sinistru caz, însă dacă vindeţi cu 60 bani, 200+ RON profit nu este rău în prima zi.

Faceţi asta câteva săptămâni şi, la final, aveţi proprii bani pentru deschiderea unui business…

Cum e ?

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

4 Replies to “Bani pe net: Pepeni”

    1. A fost o vara placuta si iubita aproape in toate domeniile. Pentru agricultura a fost minunata. Chiar nu era necesara folosirea unui keyword in titlu. Un username ar fi fost mult mai placut.

Comments are closed.