Banca Mondială promite 28% din investiții în proiecte privind schimbările climatice

Banca Mondială promite 28% din investiții în proiecte privind schimbările climatice

Citeam un articol în The Guardian și am zis să dau ideile principale mai departe. Este vorba de Banca Mondială și o decizie importantă a ei prin care 28% din investițiile viitoare vor fi direcționate spre proiecte legate de problematica schimbărilor climatice.

Cel mai mare furnizor de finanțare publică pentru statele în curs de dezvoltare anunță de asemenea că și celelalte proiecte vor avea o dimensiune în care schimbările climatice vor fi luate în considerare.

Potrivit acestora, schimbările climatice vor conduce 100 de milioane de oameni la sărăcie în următorii 15 ani. De aici derivă un alt motiv pentru a acționa în acest sens.

banca mondiala
sursa imagine: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

Cel puțin 16 miliarde de dolari pe an, din grupul Băncii Mondiale, care include și alte instituții financiare și de dezvoltare, vor fi direcționate către proiecte ce țin de schimbările climatice, incluzând energia regenerabilă și eficiența energetică. Grupul va urmări să mobilizeze 13 miliarde de dolari extra-finanțare din sectorul privat în patru ani, de exemplu prin programe de finanțare comune. Până în 2020, aceste eforturi vor conta pentru aproximativ 29 de miliarde de dolari pe an, aproape o treime din cele 100 de miliarde de dolari pe an pentru finanțarea climatului de către statele bogate pentru cele sărace ca parte a acordurilor globale privind schimbările climatice.1

Este traducerea fragmentului publicat de The Guardian (aici găsiți tot materialul lor pe această știre). Este un pas mare pentru finanțarea proiectelor de adaptare și mitigare la schimbările climatice și, desigur, o contribuție valoroasă a statelor dezvoltate.

  1. „At least $16bn a year, from across the World Bank group, which includes other development and finance institutions, will be directed to climate change projects, including renewable energy and energy efficiency. The group will aim to mobilise $13bn in extra funding from the private sector within four years, for instance through joint funding programmes. By 2020, these efforts should amount to about $29bn a year, nearly a third of the $100bn a year in climate finance promised by rich countries to the poor as part of global climate change agreements.” []

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!