Avocații mafioților la conducerea Ministerului Justiției

Avocații mafioților la conducerea Ministerului Justiției

Stelian Ion, deputat USRPLUS și ministru al Justiției, este cunoscut că a fost avocatul lui Radu Mazăre. Pentru cine nu știe, Mazăre este un cunoscut corupt al Constanței de zeci de ani, între timp istorie politică, mit local și fost fugitiv în Madagascar. Nu a fost tot, căci ajunge să facă niște falsuri în acte pentru a pune mâna pe un apartament realizat prin programul public de construcție de locuințe. Un caz de penal neprins, negustor cinstit. Newsweek România a scris pe larg despre caz, iar deputatul partidului cu sloganul fără penali în funcții publice este acum la conducerea Ministerului Justiției (și membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, dar aici nu este o problemă că din 2020 corupția a fost eliminată din categoria amenințărilor la adresa securității naționale, chiar dacă Rusia și China profită din plin de rețele de corupție din diverse țări).

Tot la Ministerul Justiției, secretar de stat va fi Alexandru Dimitriu, un avocat al fraților Micula. Pentru cei care nu știu, frații Micula sunt niște rezidenți suedezi care au profitat la maxim de bâlbele statului român. Dimitriu, aproape candidat USRPLUS la Primăria Sectorului 5, a fost avocat în țară pentru una dintre principalele firme ale fraților Micula, European Drinks. În urma unui proces pierdut de stat, patronii săi au primit după venirea la putere a Guvernului Orban în 2019 vreo 400 de milioane de euro, ridicând exagerat deficitul bugetar în 2019 peste 3%.  Un fiu al fraților Micula, numit Pablo de Bihor, avea acces ilegal la bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne, încă nu a fost condamnat pentru asta, fiind plecat din țară. Revenind la secretarul de stat de la Justiție, se pare că participă la întâlniri și ședințe prin minister deși nu a fost încă numit oficial. Newsweek a scris pe larg și despre cazul Dimitriu.

Un alt avocat a fost șef peste Ministerul de Justiție în Guvernul Orban, Cătălin Predoiu. A devenit deputat pe aceeași listă de partid cu un condamnat sprijinit de partid.

România arată bine cu avocații mafioților la conducerea Ministerului Justiției și cu un fost ministru care a fost pe aceeași listă electorală cu un condamnat. Viitor de aur țara are.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *