Autoritățile dintr-o provincie chineză au subraportat de 52 de ori mai puține cazuri de coronavirus

Autoritățile dintr-o provincie chineză au subraportat într-o zi de 52 de ori mai puține cazuri de coronavirus

Epoch Times, o publicație aflată în opoziție față de regimul comunist din China, a publicat astăzi un document scurs cu privire la amploarea cazurilor de coronavirus dintr-o provincie din China. Documentele guvernamentale interne arată că infecțiile cu noul coronavirus sunt de 52 de ori mai mari decât cele raportat în Provincia Shandong din estul Chinei.

Comparat cu datele interne ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Shandong, între 9 februarie și 23 februarie, autoritățile provinciale din Shandong și cele naționale de la Beijing au subraportat cazurile zilnice de infecții cu COVID-19 chiar și de 52 de ori mai puțin față de infecțiile detectate, cu varianții ale subraportărilor între 1,36x și 52x.

Shandong, o provincie cu 100 de milioane de locuitori, a raportat până pe 25 februarie 755 de cazuri, însă documentul intern scos la iveală arată că la 23 februarie erau 1.992 de persoane testate pozitiv pentru coronavirus prin testarea prin intermediul acizilor nucleici. De exemplu, pe 22 februarie 2020, autoritățile din Shandong au raportat doar două cazuri din ziua precedentă, în timp ce numărul acestora fusese conform documentului intern 59.

Mai mult, directorul Academiei de Științe Medicale din China transmite că între 50-70% din pacienții infectați nu pot fi confirmați ca fiind infectați cu coronavirusul în urma aplicării kiturilor de diagnostic bazate pe testarea acidului nucleic. Doar 30-50% dintre persoanele infectate cu coronavirus sunt detectate ca având acest virus prin aceste teste.

Problema acurateții datelor venite din China nu este o noutate, fiind vizibilă și în alte raportări. De data aceasta, probleme cu datele transmise sunt vizibile în cazul epidemiei noului coronavirus. Povestea este explicată de Epoch Times, având confirmarea lipsei acurateții datelor venite de acolo. Cenzura regimului comunist chinez a fost intens criticată din perspectiva impactului asupra monitorizării dimensiunii acestui virus.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *