Atitudinea în privința țigărilor electronice

M-am confruntat cu această dilemă în clasa a XI-a la liceu. În clasa a XII-a devenise destul de banală, iar în acest an, în timpul facultății, am auzit o întrebare de câteva ori: De unde pot cumpara accesorii tigara electronica?

Țigara electronică, un înlocuitor pentru țigara clasică

Am văzut că că țigara electronică este folosită de numeroase persoane din medii diferite, cu preocupări diferite, vârste diferite, iar aceasta a început cu timpul să devină o alternativă la țigara clasică datorită avantajelor pe care le oferă fumătorilor și nu numai.

Cu toate acestea, am observat un oarece scepticism în privința utilizării acestora. Documentându-mă, însă, am aflat că acest scepticism este nefondat și că, de fapt, ține de modul de utilizare al țigării electronice. Nu sunt un fumător, deci vorbesc din calitatea unui tânăr care și-a petrecut tinerețea în preajma unor numeroși fumători, observând cum unii trec de la varianta clasică la cea electronică.

Cele trei motive

Este o evoluție. Uitându-mă pe motivele pentru care aleg să facă acest pas, am reușit să identific două principale și unul secundar. Cele principale sunt reprezentate de dorința de a renunța în timp definitiv la fumat și continuarea într-un mod mai sănătos, iar pe locul secund apare influența anturajului. Cred că ar trebui făcut un studiu pentru analizarea acestui comportament și, de ce nu, în urma acestuia am putea avea o imagine de ansamblu mult mai clară asupra fenomenului.

Accesorii pentru țigara electronică

Am discutat despre atitudinea asupra acesteia. Ei, bine, cei care le folosesc sunt atrași destul de mult de facilitățile pe care le întâmpină în momentul în care aleg țigara electronică. Uitându-mă, de exemplu, pe sailebao.ro, am constatat că există accesorii pentru acestea care pot fi achiziționate rapid: amortizoare, nicotină lichidă, acumulatori, cartușe, încărcătoare, tabachere.

Referitor la multitudinea acestora, aș putea face o remarcă spunând că senzația fumătorului old-fashioned este transformată, însă nu se pierde cu această trecere. Trebuie să recunoaștem că obiceiurile se schimbă greu și, în unele cazuri, este nevoie de o voință extraordinară pentru a face față tuturor piedicilor care te-ar putea face să renunți la ținta pe care ți-ai stabilit-o, în cazul acesta, folosirea țigărilor electronice în locul celor clasice.

Calitate și inovație

Revin la partea referitoare la observațiile din viața de zi cu zi. Acum că am răspuns la întrebarea evidențiată, vin cu o a doua: există diferențe care ar trebui să fie luate în seamă de cumpărători?

Se pare că discutăm și aici de așa ceva. Există și trebuie să punem accentul pe calitate și pe inovație. Aceste două ingrediente, în orice situație, vor face diferența.

Avantajele țigării electronice

  • poate fi folosită oriunde, nemaiexistând problema referitoare la spațiul în care este interzis fumatul și unde nu este;
  • poate reprezenta un pas spre renunțarea la fumat, dovedindu-se astfel un adversar considerabil al problemelor grave cauzate de țigara clasică;
  • prețul este mai scăzut decât cel necesar achiziționării pachetele de țigări, per ansamblu.

Am rămas la trei avantaje, deoarece îmi place cifra magică trei. Sperând că acest articol informativ vă va răspunde la o serie de întrebări privind țigarea electronică, accesoriile acesteia, avantajele sale și comportamentul cetățenilor în privința acestora, aștept întrebări.

*sursă imagine facebook.com/Sailebao.Romania

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

2 Replies to “Atitudinea în privința țigărilor electronice”

  1. In iulie, 2014, un raport, realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dezvaluie faptul ca nu exista probe care sa demonstreze efectele negative ale fumatului electronic asupra organismului, insa nici probe conform carora tigara electronica ajuta utilizatorii sa renunte la fumat. Cu toate acestea OMS nu exclude aceste doua posibilitati. :)

    1. Este evident ca nu ai cum sa excluzi fără probe. Este o diferență majoră identificarea efectelor și neidentificarea acestora. Nu am citit raportul.

      P.S.: Daca aveai un nume de utilizator, lăsam și link-ul.

Comments are closed.