Ar plăti mai mult consumatorii pentru un produs venit de la o întreprindere socială?

Ar plăti mai mult consumatorii pentru un produs venit de la o întreprindere socială?

Un studiu realizat de MKOR Consulting cu privire la perspectiva consumatorilor în privința întreprinderilor sociale din România are câteva rezultate surprinzătoare și, aș spune, chiar încurajatoare pentru cei care doresc să meargă pe drumul economiei sociale.

Mai întâi, este necesar să știm care este situația din România raportată celei de la nivelul Uniunii Europene. În România, doar 1,9% din angajați fac parte dintr-o întreprindere socială, în timp ce la nivelul Uniunii Europene media ete de 6,5%, însemnând 14,5 milioane de angajați. 10% din totalul afacerilor europene sunt reprezentate de aceste întreprinderi și organizații sociale, după cum amintește Comisia Europeană.

Schimbările legislative și încurajarea financiară a acestui model economic pare să pună România pe acest drum, având în vedere nevoia de locuri de muncă și, totodată, dificultățile pe care le pot întâlni mulți oameni pentru a-și găsi un loc de muncă corespunzător competențelor pe care le au sau care le oferă un minim program de formare și un salariu din care să poată să meargă acasă liniștiți după încheierea programului.

MKOR Consulting a realizat o cercetare de piață constând în 281 de chestionare aplicate consumatorilor finali și 80 de interviuri telefonice adresate persoanelor juridicate – potențiali parteneri pentru întreprinderile sociale pentru a vedea deschiderea consumatorilor pentru întreprinderile sociale și disponibilitatea de a achiziționa produse care vin de la ele.

64% din respondenții unui studiu ar plăti mai mult pentru un produs care sprijină categorii defavorizate şi vine de la o întreprindere socială

sustenabilitate
sursa imagine: sustainability | Shutterstock.com

Ce au remarcat autorii studiului:

  • 64% ar plăti mai mult pentru produse venite de la întreprinderi sociale;
  • dintre cei care ar plăti mai mult, 79% dintre respondenți ar plăti între 6-10% mai mult pentru produsele venite de la întreprinderi sociale, 7% între 11-20%, 9% între 1-5%;
  • cauza principală a celor care nu ar plăti mai mult pentru această decizie este incertitudinea, neavând încredere în veridicitatea cauzei sociale;
  • 95% dintre respondenți spun că este important ca produsul să fie din România1.

De precizat profilul celor 281 de intervievați:

  • femei 59%, bărbați 41%;
  • 74% între 18 și 35 de ani, deci tineri, 14% între 35 și 45 de ani;
  • 50% au studii superioare, 44% studii medii, 3% studii generale.

În privința profilului întreprinderilor sociale ca furnizori pentru clienții din mediul de afaceri, ultimii se orientează în selecția noului furnizor după calitatea produselor, prețul produselor și, pe locul al treilea, cererile clienților. Interviurile făcute de MKOR au arătat faptul că pentru segmentul business-to-business, deci pentru alegerea unui colaborator/furnizor/producător,  forma de constituire și implicarea socială a celui din urmă este irelevantă.

  1. făcând o paranteză, eu chiar mă întreb oare câte persoane verifică ambalajul să vadă unde a fost fabricat un produs sau dacă producătorul sau distribuitorul rulează pe capital românesc []

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!