AMD Radeon™ Dual Graphics

AMD a introdus o nouă tehnologie și anume AMD Radeon™ Dual Graphics. Ce este cu aceasta? Ei, bine, asta voi încerca să explic în următoarele rânduri, punctând avantajele ce le oferă tehnologia oferită de AMD.

Despre tehnologie

Tehnologia introdusă de AMD pentru procesoarele  Accelerated Processor (APU) este capibilă să ofere niște performanțe grafice de top, bazându-se, de asemenea, pe DirectX 11. În ce constă?  Pur și simplu ( este mai complicat desigur) tehnologia permite procesoarelor APU și plăcilor grafice AMD Radeon să conlucreze pentru a oferi performanțe inegalabile. Ca să cităm despre această tehnologie de pe site-ul oficial, gamerii și cei ce vor performanțe grafice de top, vor beneficia de performanțe up to 123% when you combine this AMD Quad-Core A8 desktop APU with the AMD Radeon™ HD 6670 graphics card. De asemenea, pentru a vă putea bucura de această tehnologie aveți nevoie de un procesor din seria A, dar sunt și excepții ( A4, A6, A8 AMD Radeon™ HD 6410D, AMD Radeon™ HD 6530D și AMD Radeon™ HD 6550D ).

Sunt sigur că vor veni, în curând, mai multe tipuri de procesoare AMD ce vor folosi tehnologia APU. Într-o mică concluzie, care sunt avantajele oferite?

Schematic:

  • fidelitate video ridicată;
  • adio slow-motion și reluări, imagini sacadate;
  • viteză.

Așadar, puteți spune adio problemelor legate de calitatea imaginilor și funcționarea lor. De asemenea, AMD Radeon™ Dual Graphics suportă AMD Eyefinity Technology. De asemenea, această tehnologie a fost creată pentru a lucra pe cea mai nouă versiune Windows, iar AMD încurajează upgradarea pentru a vă bucura de cele mai bune calități ale acestei tehnologii. Explicația este oferită pe site, în cazul în care sunteți interesați.

Iar acum, spre final, trebuie să rezolv eternul conflict desktop vs notebook. Ei, bine tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics este disponibilă atât pentru laptopuri, cât și pentru desktop. E bine, nu?

Ca să nu vă induc în eroare, dragi cititori, trebuie să vă precizez că încă nu am avut ocazia să testez această tehnologie, însă, când o voi face, vă voi anunța.

O zi bună!

Articolul este scris pentru proba nr. 11 SuperBlog 2011;

Sponsor: AMD;

Nume probă: AMD Radeon™ Dual Graphics.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.