AMD Eyefinity

Una dintre tehnologiile cele mai agreate de gameri și, în general, de oamenii care folosesc intensiv PC-ul este Eyefinity de la AMD. Despre ce este vorba?

Tehnologia AMD Eyefinity reprezintă, așa cum este descrisă, „a superior multi-monitor solution”, adică, mai pe românește, soluția unei afișări pe mai multe monitoare. Evident că nu am tradus mot-a-mot.

 

Prin intermediul acestei tehnologii aveti posibilitatea să experimentați jocurile pe șase monitoare. Există la momentul acesta sute de jocuri compatibile cu această tehnologie produsă de AMD. Una dintre caracteristicile tehnologiei Eyefinity este aceea că te scutește de munca grea. Cum? Poți avea mai multe aplicații deschise pe monitoare diferite, simultan. De exemplu, pe un monitor poți avea o prezentarea ppt, pe un altul un fundal, iar pe un al treilea poți să deschizi un clip de prezentare. Acesta este un exemplu pentru activitatea tip office.

Cele șase monitoarea se depind de o singură placă video AMD Radeon™. Putem spune că Eyefinity reprezintă combinația perfectă de hardware și software pentru a putea crea atmosferă și pentru a oferi mai multe plăceri în același timp.

Compatibilitatea Eyefinity cu jocuri, așa cum am mai spus, este destul de mare. De când a fost lansată, tehnologia permite tot mai multor jocuri să fie compatibile, astfel gamerii dornici de senzații tari pot să o folosească.

 

Înainte să folosești AMD Eyefinity trebuie să arunci o privire la avantajele pe care le oferă. Astfel, nu mai este nevoie să folosești câte o placă video pentru fiecare monitor, ci doar una. De asemenea, cei de la AMD anunțaseră o serie de plăci video cuplate care, împreună, pot duce până la 24 de monitoare. Wow! Eu, unul, abia pot să îmi imaginez șase monitoare, dar mai multe…

Încă un avantaj, în opinia mea, este acela că poți să te bucuri de vederea panoramică. Aici vorbim în special de poze și jocuri, dar să nu uităm de aplicații din suita Adobe sau Corel pentru care mai multe monitoare reprezintă un atu.

Articol scris pentru proba nr.  27 SuperBlog 2011;

Sponsor: AMD;

Nume probă: AMD Eyefinity.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!