Am o idee, vreau să o pun în aplicare – caut sponsori și parteneri

Despre ce este vorba?

Un concurs național de fotografie pentru liceeni având ca temă „Esența Europei în România”. Motivație: România este un loc care are nevoie de promovare, o țară cu locuri minunate care suprinde într-un mod neașteptat străinii, cât și cetățenii acesteia. Prin intermediul acestui proiect vreau să cresc nivelul de conștientizare asupra valorilor pe care le păstrăm, asupra esenței europene pe care o deținem și, totodată, să promovăm fotografii liceeni.

Premii

Șase locuri (câștigători și însoțitor; obligatoriu un părinte dacă câștigătorul este minor) într-o excursie în centrul țării, dar nu sunt excluse alte zone. Excursie este mult zis. Mă gândeam la la asigurarea cazării pentru două zile la o pensiune/hotel dintr-un oraș care are ce arăta, alături de șase mese (cină, mic dejun, prânz, cină, mic dejun, prânz) pentru aceștia. Aș prefera să găsesc finanțare și pentru decontul călătoriei pe baza dovezii sau a unui procent din costul de transport (există și posibilitatea deschiderii unei firme de transport care să asigure biletele de transport pentru cei trei câștigători).

Data implementare

mai – iunie

Desfășurare

Participanții își vor înscrie lucrările prin intermediul unei platforme online. Totodată, aceștia vor fi încurajați să distribuie link-ul lucrării lor pe Twitter și pe Facebook (se vor crea conturi speciale pentru concurs).

Jurizarea va fi făcută de trei fotografi cu experiență (30%), sponsori (30%), votul publicului (20%), organizator (10%) și numărul de vizitatori unici ai paginilor cu lucrările (10%). Cred că este echitabil așa.

Avantaje participanți

  • descoperirea valorilor și comorilor de lângă noi în contextul părăsirii acestora de către tot mai multe persoane;
  • cei trei câștigători vor beneficia de un premiu ce le va oferi posibilitatea lărgirii orizontului;
  • promovarea în online a câștigătorilor;
  • posibilitatea organizării unei expoziții cu cele mai bune lucrări participante la concurs.

Avantaje sponsori

  • desfășurarea unei activități CSR dedicată tinerilor și încurajarea acestora să contribuie pe această latură artistică;
  • promovarea în online și prin bannere în cadrul expoziției ulterioare;
  • promovarea ofertelor acestora prin bannerele afișate, crearea unui impact în jurul acestora;
  • stimularea turismului pe plan național. Fiind tineri cei ce participă, impactul este unul pe termen lung.

Aștept sfaturi, propuneri și alte detalii, deoarece chiar îmi doresc să mă implic în organizarea unui astfel de concurs. Dacă este nevoie, realizez și planul de proiect extins. Ceea ce este aici este doar ideea de ansamblu.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!