After Bute. Circul.

Lucian Bute, dupa cum stiti, l-a invins sambata sear ape J.P. Mendy intr-un meci de aparare a centurii IBF la supermijlocie ( sau cum se numeste). Toata lumea a fost fericita si multumita de knock-out-ul de la finalul reprizei a patra. Mai putin, cativa huligani care, intr-un mod neciopliti, au huiduit ministrul de la Dezvoltare Regionala si Turism cand i s-a multumit pentru cele doua milioane de euro fara TVA cu care a fost sponsorizata gala „Campion pentru Romania” pentru afisarea frunzei.

Frunza a fost afisata, insa iRealitatea TV ar face orice ca sa obtina o declaratie dupa ce au ametit un invitat ( n.r. Rudel Obreja, presedintele FRB). Pe langa faptul ca este vorba despre o multime de contracte si sponsorizari, plata facandu-se pe urma. Credeti ca nu se gaseau companii private care sa doreasca publicitate la un eveniment transmis in n tari ? Se gaseau, insa pentru a avea de castigat si Romania sau gasit FONDURI EUROPENE destinate PROMOVARII TURISMULUI IN ROMANIA. Fondurile europene nerambursabile au o destinatie bine definita. NU poti sa platesti pensii, manipuland audienta, ci doar sa le folosesti pentru a promova imaginea tarii.  Si ne mai vaitam ca rata de absortie a acestor fonduri este de 2,x%.  Termenul in care pot fi atrase a trecut de jumatate. Pana  2013 ar fi trebuit sa luam foarte multi bani, dar din cate am inteles din 72 mil. de euro ar fi fost atrase mai putin de cinci.

A doua problema: peste tot se multumeste si sunt numiti sponsorii. Nu erau banii din taierile de pensii si salarii ( ceea ce nu s-ar fi facut daca am fi atras mai repede aceste fonduri ).

A treia problema ce a facut ca acest circ mediatic sa strice imaginea galei a fost reprezentat de parerile unui fost MARE boxer Leonard Dorin Doroftei. Este parerea lui, nu are de ce sa nu o spuna, dar cred ca ANTENA 3 a exagerat, tratand opinia sa ca adevar absolut. Sa nu uitam ca Lucian Bute a invins, nu are nicio infrangere la profesionisti, are o centura mondiala pe umar.

Bravo BUTE!

P.S. De ce Mircea Badea a ajuns la stiri sa analizeze viitorii adversari? Nu trebuia un expert in asa ceva sa isi expuna parerea?

P.S. 2: Traim in Romania si imi este scarba de mass-media romaneasca ( nu toata). Episodul doi, in articolul urmator.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!