Actualizări politice

Actualizări politice

Din când în când, voi mai posta articole pe blog cu anumite poziții pe care le susțin din punct de vedere politic. Asta înseamnă că am contribuit la realizarea acestora și la promovarea acestora și că pot răspunde și argumenta pe baza lor la orice oră din zi și din noapte.

Anunț această modificare în politica editorială a blogului, deoarece vreau să adun la un loc informații importante despre activitate mea de zi cu zi din diferite domenii: tineret, universitar, politic, civil, blogosferic, academic și nu numai. Nu cred că există probleme în această problemă. Din contră, cred că persoanele care se implică politic1 ar trebui să știe să facă ceva și în afara politicii și chiar foarte bine.

forum
sursa imagine: VanderWolf Images / Shutterstock.com

De asemenea, întrebam pe facebook care sunt așteptările unei persoane de la activitatea unei organizații de tineret a unui partid politic. Răspunsurile au fost foarte utile și, de bază:

  • politici de tineret;
  • traducerea limbajului politic într-unul uzual2.

Dacă în cel de-al doilea caz este mai greu fără o pregătire de specialitate, dar nu imposibil, pe partea de politici de tineret este, practic, imposibil să produc o schimbarea prin intermediul mediului politic prin intermediul unui partid (și nu vorbesc doar de partidele mici, ci și de cele dezvoltate, în care tinerii care s-au implicat și-au dat seama că progresul vine greu doar din interior, uneori neproducând rezultatele așteptate).

Există scenariul în care poți spera că la un anumit moment vei putea ajunge undeva și prin intermediul unei baghete magice vei putea rezolva toate problemele societăților românești și europene. Nu există acea baghetă. În schimb, e nevoie de o pregătire pe măsură și foarte multă implicare. Există un cadru instituțional, există un cadru și niște practici politice, dar democrația adevărată nu stă în numai în partide. Valoarea adăugată vine din acțiunile pentru comunitate și, repet încă o dată, mai clar, mecanismele din interiorul unui partid și, în special, din interiorul unei organizații de tineret a unui partid politic, sunt foarte limitate, neașteptat de limitate pentru cei din exterior.

Așa că, înainte de a trece la etichetări, chiar jigniri3, ar fi de bun simț să fim realiști.

Concluzionând, reafirm faptul că vor mai urma niște actualizări politice cu diferite poziții la care am contribuit. Vor fi incluse în categoria corespunzătoare.4

  1. cu sensul în politică []
  2. operând în general cu conceptele la nivel teoretic, filosofic – în lumea ideilor, traducerea ar însemna ideologizarea acestora, ceea ce nu îmi doresc []
  3. nu este prima oară când le primesc, dar este dezamăgitor modul în care vin, nu pentru activitatea pe care o desfășor, ci pentru scop și acțiunile în sine []
  4. Nu voi fi niciodată populist (probabil primul pas spre dezorganizarea unei societăți), naționalist (caracterul democratic european primează caracterului național în viziunea mea), eurosceptic, fan al vreunui regim autoritar (să facem distincția între analizele de tip științific și afirmațiile uzuale) sau extremist. []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.