Access2Markets sprijină internaționalizarea afacerilor IMM-urilor

Access2Markets sprijină internaționalizarea afacerilor IMM-urilor

Comisia Europeană a lansat portalul Access2Markets, un instrument util pentru accesul la informații despre export-import. Dacă vrei să exporți sau să imporți produse sau servicii, Access2Markets îți oferă în câțiva pași informațiile de bază de care ai nevoie pentru a desfășura diferite activități de comerț internațional. Mai mult, platforma este intuitivă, oferind o navigare și un acces la informații facil, uneori oferind și informații de orientare prin jungla activităților de import-export.

Access2Markets oferă informații despre tarifele vamale, taxele de pe piața internă, reguli de origine, cerințele generale și specifice privind produsele pentru toate statele membre ale UE și alte 120 de piețe din întreaga lume. Este ca un asistent comercial. Pe prima pagină a portalului găsiți un clip video de prezentare a modului în care funcționează. Introduci numele sau codul produsului, alegi țara de origine, alegi țara de destinație și primești toate informațiile cu o simplă căutare într-o largă bază de date.

Pe lângă informațiile despre proceduri și formalități, această bază de date oferă și informații precum datele de contact ale autorităților vamale și ale altor autorități de pe aceste piețe, îți permite să raportezi anumite bariere în baza de date, informații despre acordurile comerciale ale Uniunii Europene cu statele ale căror piețe dorești să le accesezi și nu numai.

Access2Markets vine în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii din Uniunea Europeană care doresc să își internaționalizeze afacerile și să intre pe noi piețe pentru a procura bunuri și produse sau pentru a vinde acolo. Este un ghișeu informațional unic cu una dintre cele mai largi baze date comerciale de pe planetă, accesibile ușor și gratuit. Are chiar și tutoriale pe anumite teme.

Access2Market vine în sprijinul antreprenorilor și este unul dintre avantajele concrete ale apartenenței României la Uniunea Europeană, un instrument de sprijin pentru toate IMM-urile active pe piața internă a Uniunii Europene în activitățile lor comerciale. Recomand folosirea versiunii în limba engleză.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *