Abuzul de putere…

…oferit cititorilor unui blog poate duce la o infatisare nu tocmai frumoasa a blogului.

Scriu acest articol dupa ce a aparut un Guest Post pe blidaru.net in care era facuta reclama la un site. Bun. Nu am incadrat acest articol ca fiind spam, desi multi ar face acest lucru. Inca cred ca s-a dorit a fi un articol decent care sa isi faca loc in categoria numita “Internet Stuff“.

Dupa cum stiti, in ianuarie, am organizat un fel de concurs in care ofeream oricarei persoane ce lasa sapte ( 7) comentarii pe blog posibilitatea sa aleaga un site caruia sa ii fac un scurt review. Pentru asta exista acum bgadv. Ideea era buna, includea si link si nu costa nimic, decat vreo doua-trei minute.

Constat, insa, ca oferirea atat de multor posibilitati cititorilor si persoanelor ce doresc sa aiba un cuvant de spus, nu reprezinta tocmai o miscare frumoasa. Oamenii, se pare, nu inteleg ce inseamna omenie (da, omenie online sau omenie 2.0, cum alegeti). Din acest motiv ma vad nevoit sa adaug inca o serie de reguli, de aceeasta data in privinta articolelor ce nu apar  avandu-ma pe mine ca autor.

Notez de asemenea ca la un moment dat ( dupa 1-2 zile  cel mult) acel articol va fi moderat si ii se va schimba categoria, in cazul in care nu este bine aleasa, vor mai fi sterse taguri ( sau adaugate).

Deci, lista cu reguli:

  • Este interzisa folosirea majusculelor.Folosirea lor duce, instantaneu, la neaprobarea articolelor. Cazul de fata ( exemplul ) a fost iertat pentru ca a fost primul.
  • Citeste articolul dupa ce l-ai scris.
  • Nu adauga mai mult de un link. Pentru mai multe exista posibilitatea articolelor platite.
  • Un semn de intrebare sau exclamare este suficient.
  • Dupa punct lasati un spatiu, inainte nu. La fel si in cazul virgulei.
  • Respectati niste paragrafe.
  • Verificati categoriile inainte de a seta una la intamplare. De exemplu, la analiza unui site sau a unui serviciu online recomand folosirea categoriei “Internet stuff”, un film la “Cinema”. Daca nu stiti ce contin categoriile, jucati-va un pic cu ele. Le gasiti in bara laterala, sub bannere.
  • Maxim patru ( 4) cuvinte cheie ( tag-uri).
  • Nu adaugati clipuri de pe YouTube sau melodii de pe Trilulilu…( si alte site-uri de video-audio sharing).

 

Pe parcurs mai pot aparea reguli. Am fost indulgent de data asta. Sper doar ca nu se va mai repeta situatia.

P.S.: Florea Cristian a publicat o lista cu cateva reguli si sfaturi fundamentale in ceea ce priveste guest post-urile.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Abuzul de putere…”

Comments are closed.