9 mai, termen limită pentru aplicațiile la Internship@Gov.ro

9 mai, termen limită pentru aplicațiile la Internship@Gov.ro

9 mai 2017 este ultima zi în care tinerii pot depune candidaturile online pentru programul de internship desfășurat de Guvernul României.

Programul oficial de internship al Guvernului României a ajuns la ediția a V-a, iar anul acesta se va desfășura între 17 iulie și 18 septembrie 2017, timp în care tinerii care vor fi selectați vor putea să descopere administrația publică centrală, cu bune și cu mai puțin bune.

Din experiența personală, pot spune că reprezintă o ocazie de a participa la activitățile curente din instituția/direcția unde veți ajunge, cei selectați având, totodată, ocazia de a participa la discuții și mese rotunde cu înalți demnitari, la sesiuni de formare și diferite ateliere.

Programul este destinat studenților și tinerilor absolvenți cu vârsta de maximum 25 de ani la momentul începerii stagiului, să aibă cetățenia română și să îndeplinească cerințele specifice ale instituției pentru care candidează. Participanții edițiilor anterioare nu sunt eligibili.

Este o experiență care aduce împreună tineri care au studiat atât în țară, cât și în afară, în urma căreia vor descoperi mecanismele de funcționare a administrației publice centrale. Accentuez această idee, deoarece cunoașterea modului de funcționare a instituțiilor publice este o necesitate în prezent.

Stagiarii care vor lua parte la activitățile programului vor beneficia și de o bursă de 1.000 de lei pe lună, o motivație în plus pentru a aplica și pentru a petrece vara într-o instituție publică. Cazarea nu este asigurată, însă poate fi intermediat accesul la căminele de studenți ale universităților din București.

stagii Guvernul Romaniei
sursa imagine: fb.com/internship.gov.ro

Ministere, departamente, agenții, comisii, oficii, institute publice, inspectorate și autorități naționale, centre naționale sunt incluse în lista instituțiilor administrației publice centrale pentru care puteți aplica pentru a fi stagiar. Lista acestora este disponibilă la adresa internship.gov.ro, site-ul unde se depune candidatura, unde găsiți și un simulator pentru a vedea pozițiile eligibile conform pregătirii academice, precum și criteriile fiecărei instituții și informații suplimentare.

Calendarul Programului:

  • 24 aprilie – 9 mai: depunerea candidaturilor online;
  • 9 mai – 28 mai: evaluarea candidaturilor online;
  • 29 mai – 18 iunie – interviuri online;
  • 26 iunie: anunţarea rezultatelor;
  • 17 iulie: deschiderea Programului de Internship;
  • 18 septembrie: închiderea Programului de Internship.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *