7 000 000 000

Suntem șapte miliarde. Să privim un pic: câțiva oameni se lefăie în bani, cea mai mare parte trăiește la limita supraviețuirii. România o duce bine din punctul ăsta de vedere, dar niciun stat nu are ca obiectiv ajungerea la un nivel inferior dintr-un punct de vedere pozitv.

Va fi mult mai greu să te faci remarcat. Astăzi au sosit rezultatele și de la recensământ. Parțiale, desigur. Suntem vreo 19 milioane de români. Mult prea puțini. Va trebui să facem ceva pentru a rezolva această situație. În felul acesta, rezultatele vor fi mult mai sumbre. Nu vom dispărea, însă vom întâmpina probleme.Să nu uit: în România.

7 000 000 000 de oameni înseamnă foamete, o agricultură obosită, mărirea factorului de multiplificare. Declinul omenirii nu se termină aici, deoarece va crește durata de viață. Până prin 2100 vom fi vreo 15 miliarde. Păcat, era o planetă frumoasă. Ne bucurăm din ce în ce mai puțin pământ locuibil și de o scădere a resurselor.

La mulți ani!

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!

One Reply to “7 000 000 000”

Comments are closed.