24 de state UE nu au transpus noile reglementări telecom

24 de state UE nu au transpus noile reglementări telecom

24 din 27 de state ale Uniunii Europene nu au transmis noile reglementări telecom pe care acestea le-au adoptat la nivel european. Comisia Europeană a deschis procedura de infringement împotriva acestora. Excepțiile sunt Finlanda, Grecia și Ungaria. Este vorba despre Codul european al comunicațiilor electronice. Transpunerea trebuia făcută până la 21 decembrie 2020, după ce intrase în vigoare în 2018.

Statele membre au beneficiat și de sprijin tehnic în transpunerea legislației. Organismul Autorităților Europene de Reglementare în Domeniul Comunicațiilor Electronice (OAREC) a transmis orientări menite să sprijine transpunerea cu succes a Codului european al comunicațiilor electronice.

Codul european al comunicațiilor electronice

Codul european al comunicațiilor electronice modernizează cadrul european de reglementare pentru comunicațiile electronice, pentru a spori opțiunile și drepturile consumatorilor, asigură standarde mai ridicate ale serviciilor de comunicare, inclusiv comunicații de urgență mai eficiente și mai accesibile. În plus, acesta le permite operatorilor să beneficieze de norme care stimulează investițiile în rețele de foarte mare capacitate, precum și de o previzibilitate mai mare în materie de reglementare, conducând la servicii și infrastructuri digitale mai inovatoare.

Găsiți mai multe informații despre Codul european al comunicațiilor electronice la adresa aceasta (.pdf), pe site-ul Comisiei Europene. Inițiativa este una cheie pentru piața unică digitală și pentru menținerea competitivității Uniunii Europene într-un cadru global tot mai dur.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *