GCF încurajează măsurile împotriva schimbărilor climatice

GCF încurajează măsurile împotriva schimbărilor climatice

Pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, la New York, s-a semnat Acordul de la Paris, documentul negociat de state în cadrul #COP21 de la Paris din decembrie 2015. Principalul rezultat al negocierilor respective a fost să se țină sub 2 grade Celsius încălzirea globală de după Revoluția Industrială. Green Climate Fund încurajează măsurile împotriva schimbărilor climatice

La eveniment, a vorbit și directorul executiv al Green Climate Fund, Héla Cheikhrouhou, încurajând participanții să acționeze spre o dezvoltare cu reziliență la schimbările climatice și cu emisii reduse de carbon, încurajând totodată statele în curs de dezvoltare și partenerii Fondului să vină cu propuneri pentru schimba traiectoria nesustenabilității.

climate change
sursa imagine: Earth under water | Shutterstock.com

Până acum, Green Climate Fund este cea mai mare entitate aflată sub mecanismul financiar din cadrul Acordului de la Paris, mobilizând zece miliarde de dolari până acum și dând drumul deja prime investiții în zona Asia-Pacific mai ales1.

  1. de exemplu, în Maldive, un proiect își propune să lupte cu seceta, venind cu un sistem de management al apei – colectarea, depozitare, distribuție, îmbunătățirea calității apei []

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!