1 milion împotriva comerțului cu lei

Vă invit să semnați o altă petiție Avaaz.org.

Dragi prieteni,

Leii din Africa de Sud sunt sacrificaţi pentru oasele lor, o materie preţioasă pentru producătorii de “poţiuni afrodisiace” pentru bărbaţi. Preşedintele Zuma poate interzice comerţul ucigaş, dacă îl convingem că turismul va avea de suferit.Semnează petiţia de mai jos – o vom sprijini şi printr-o masivă campanie mass-media:

O şarlatanie sinistră, transformată în afacere profitabilă, a luat amploare în Africa de Sud: sute de lei sunt sacrificaţi pentru producerea unor false poţiuni afrosidiace pentru bărbaţi. Putem opri acest măcel doar lovind guvernul sud-african în punctul său cel mai sensibil: industria turismului.

Interzicerea la nivel global a comerţului cu oase de tigru a îndreptat atenţia escrocilor către regii animalelor. În Africa de Sud, mulţi lei sunt crescuţi în ferme speciale pentru aşa-numitele vânători “la conservă” pentru care turiştii plătesc mii de dolari: animalele sunt închise în spaţii înguste şi perfect izolate, putând fi împuşcate de la mică distanţă. Experţii spun că oasele leilor sacrificaţi în aceste ferme sunt exportate acum contra unor sume foarte mari în Asia ca materie primă pentru prepararea de “leacuri medicinale” şi “poţiuni afrodisiace”. Cererea este foarte mare iar experţii avertizează că o dată cu creşterea preţurilor chiar şi soarta leilor care trăiesc în libertate – doar 20.000 de exemplare în acest moment – va fi pusă în pericol.

Dacă reuşim să îl convingem pe preşedintele Zuma că aceste afaceri dubioase afectează imaginea Africii de Sud scăzând atractivitatea ţării ca destinaţie turistică, acesta nu va avea de ales şi va trebui să ia măsuri rapide pentru interzicerea şi pedepsirea comerţului cu oase de leu. Vom lansa o campanie în aeroporturi şi în mass-media de specialitate – reviste şi site-uri de turism – dar avem nevoie de o petiţie cu cel putin un milion de semnături pentru a putea susţine această campanie. Semnează acum şi ajută-ne să salvăm leii din Africa de Sud:

https://secure.avaaz.org/ro/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_d/?bNahLcb&v=15629

“Vinul din oase de tigru” şi alte poţiuni asemănătoare au stârnit o avalanşă de proteste din partea comunităţii internaţionale – aşă că şarlatanii au găsit acum o altă sursă de câştig. Experţii spun că dacă guvernele vor întârzia să ia măsuri clare pentru interzicerea acestor afaceri ucigaşe, leii vor fi următorii pe lista animalelor pe cale de dispariţie, după tigrii şi rinoceri.

Există o singură soluţie: interzicerea şi pedepsirea comerţului cu oase şi organe de leu. Africa de Sud este la ora actuală cel mai mare exportator de trofee, oase şi organe de leu, fiind şi singura ţară africană unde creşterea de lei pentru vânătoarea “la conservă” este legală. Trebuie să îi demonstrăm guvernului sud-african că turiştii nu vor întârzia să reacţioneze în faţa acestui măcel sinistru, făcând să scadă încasările celei mai înfloritoare industrii a ţării.

Regele animalelor e neputincios în faţa cruzimii oamenilor – acesta e mesajul campaniei noastre, care are nevoie de sprijinul vostru! Semnează acum şi ajută-ne să ducem mesajul mai departe:

https://secure.avaaz.org/ro/stop_lion_slaughter_for_sex_aides_d/?bNahLcb&v=15629

Membrii Avaaz de pe tot cuprinsul globului şi-au unit deja forţele pentru a proteja elefanţii şi rinocerii, pentru a salva albinele de la atacul otrăvitor cu pesticide şi pentru întemeierea marilor rezervaţii naturale din Chagos şi Australia, unde specii acvatice pe cale de dispariţie sunt protejate şi conservate. E timpul să ne unim din nou puterile pentru a salva leii Africii!

Cu hotărâre şi determinare,

Jamie, Alex, Antonia, Mia, Alice,Ricken, Luca, Emily şi întreaga echipă Avaaz

MAI MULTE INFORMAŢII (ÎN ENGLEZĂ):

Comerţul cu oase de leu – o afacere înfloritoare în Africa (Al Jazeera)
resource/main/main/id/00040108.html

Africa de Sud sprijină în continuare comerţul cu oase de leu (LionAid)
http://www.lionaid.org/blog/2012/06/south-africa-continues-to-support-the-lion-bone-trade.htm

Vă e poftă de oase de leu? (Mail & Guardian)
04-20-quenching-a-thirst-for-lion-bones/

Născuţi pentru a fi ucişi (CarteBlanche)
http://beta.mnet.co.za/carteblanche/Article.aspx?ID=4226

Ce au în comun osul de tigru şi cornul de rinocer? (Rhinoconservation.org)
.org/2012/05/12/the-lion-bones-connected-to-the-rhino-horn/

Un organizator de safari din Africa de Sud – principalul distribuitor al unei reţele de trafic de animale sălbatice (News 24)
http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Bloody-rhino-poaching-trail-leads-to-SA-safari-operator-20110721

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!